Milli Gazete yazarı: Bugünlerde en zor iş yandaş olmak

"Böylesine zor şartlarda bile omuzlamış oldukları iktidar destekçiliğini büyük bir başarı ile yerine getiriyorlar"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, Türkiye’de “bugünlerde en zor işin yandaş olmak olduğunu” savundu.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında görüşünü şöyle savundu:

Bugünlerde “en zor iş” sizce ne? Bize göre bugünlerde “en zor iş” yandaş olmak! Dahası “yandaş kalem” olmak! Yandaş kalem olmanın zorluğu her halükârda iktidardakilerin başarısından söz etmek zorunluluğundan kaynaklanıyor.

“Bir başarı söz konusu olduğunda abartmanın kolay olduğunu, başarısız konuda ise bunun tam tersi olduğunu” söyleyen Ceyhan, şunları yazdı:

Yani “doğalgaz yatakları keşfedildi” denildiğinde bu haberi allayıp pullamak kolay! Ne kadar atarsanız atın! İsterseniz ülkeyi bir üst lige çıkarırsınız! İsterseniz artık kimsenin bileğimizi bükemeyeceğini iddia edersiniz! Bu konu çok su kaldırır! İstediğiniz kadar sulandırın, meseleyi ne denli cıvıttığınız kolay kolay belli olmaz.

Ama bir başarısızlık söz konusu olduğunda yandaş kalemlerin işi bu konuda olduğu gibi kolay değil. Bir başarısızlığı başarı gibi takdim etme zorunluluğu var. Bu ise kolay kolay altından kalkılabilecek bir durum değil. Ancak bizim yandaş kalemler bu konuda da işin kolayını(!) bulmakta oldukça mahirler!

Mesela ekonomimiz daralmış mı? Bu olumsuzluğu itiraf etmek yerine hemen başka ülkelerin ekonomilerine bakmayı tercih ediyorlar. Onlarda da ekonomi daralmış ise keyiflerine diyecek olmuyor. Eğer bizim ekonomimizin daralma oranı öteki ülkelerin ekonomilerinin daralma oranından düşükse hemen bunu ekonomi yönetiminin aldığı doğru kararlara(!) bağlamakta gecikmiyorlar. Pek tabii bir yandan alınan doğru kararlardan(!) söz ederken bir yandan da güçlü liderlikten söz etmeyi ihmal etmiyorlar.

Büyük başarısızlıkların başarı gibi ortaya konduğuna dikkati çeken Ceyhan, yazısını şöyle sonlandırdı:

Evet, bugünlerde en zor iş yandaş olmak ondan zor iş ise yandaş kalem olmak! Adeta her şeyin tepetaklak olduğu bir dönemde başarıdan söz etmekten daha zor ne olabilir? Fakat böylesine zor şartlarda bile omuzlamış oldukları iktidar destekçiliğini büyük bir başarı ile yerine getiriyorlar. Bu açıdan bakıldığında ne kadar taltif edilseler azdır. Kendilerine çok büyük imkânların tanınmasını analarının ak sütü kadar hak ediyorlar. Nitekim bu tür imkânlarda kendilerinden esirgenmiyor.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU