Kongo'da altın madeninde göçük: En az 50 kişi hayatını kaybetti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Güney Kivu eyelati Kamituga bölgesinde altın madeninde yaşanan göçükte en az 50 kişi yaşamını yitirdi

Kongo'da altın madeninde göçük / Fotoğraf: İHA

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Güney Kivu eyelat valisi Theo Ngwabije Kasi, basına yaptığı açıklamada, Kamituga bölgesinde altın madeninde göçük meydana geldiğini duyurdu.

Kasi, olayda en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göçüğe bölgede bir haftadır etkili olan sağanağın yol açtığını belirten eyalet valisi, iki günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Kamituga Belediye Başkanı Alexandre Bundya, hala göçük altında maden işçisi olabileceğini belirterek, yerel halkı arama kurtarma çalışmalarına katkı sunmaya davet etti.

"Hükümet madenleri yeteri kadar denetlemiyor"

Kamituga Belediye Başkan Yardımcısı Alexandre Ngandu Kamundala, arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 19 madencinin cansız bedenine ulaşıldığını aktardı.

Madenciler Örgütü Başkanı Anselme Ndjungu ise yaptığı açıklamada, hükümetin madenleri yeteri kadar denetlemediğini ifade ederek, "Böyle bir felaketten kaçamayız, çünkü bizi denetlemesi gereken kurumlar tarafından denetlenmedik" dedi. 

Ndjungu, madenlerde uygun araçların ve güvenlik ekipmanlarının kullanılmaması nedeni ile kazaların kaçınılmaz olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU