Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Kimse teröristlerle şehit yakınlarını aynı kefeye koymaya kalkamaz

“Elbette yaşanan olaydan üzüntü duyduk. Şiddetin hiçbir türü tasvip edilemez”

Fahrettin Altun / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi hakkında konuştu. Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu’na açıklama yapan Altun’un sözleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşıldı. 

Altun açıklamasında, “Ülkemizde protesto hakkı anayasal koruma altındadır. Yaşanan olay sırasında bu anayasal sınırları aşarak fiilen şiddete başvuranlarla ilgili adli süreç zaten başlatılmıştır. Ancak CHP Genel Başkanını seçim döneminde kullandığı dil ve kurduğu ittifaklar sebebiyle protesto eden vatandaşlarımıza terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz" dedi. 

Altun, "Elbette yaşanan olaydan üzüntü duyduk. Şiddetin hiçbir türü tasvip edilemez. Biz kimilerinin yaptığı gibi şiddetin önüne 'devrimci' sıfatı getirip, şiddeti 'devrimci şiddet' diyerek meşrulaştırmayız. Şiddetten medet ummayız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na tepki gösterenlere, "Bir grup öfkeli marjinal insan", "organize suç şebekesi" muamelesi yapmanın doğru olmadığını söyleyen Altun, "Oradakiler kahraman şehide karşı son vazifelerini yerine getirmek için bir araya gelen şehit yakınlarıydı. Bu kişilerin kardeşleri ve evlatları bugüne kadar 40 bin canı kalleşçe almış terörist bir örgüt tarafından şehit edildi" dedi.

"Halka unutkan, istedikleri yöne çekebilecekleri bir kitle muamelesi yapanlar, sosyal medyanın dışında gerçek bir dünya olduğunu ve burada manipülasyonların kolay kolay tutmadığını anlamak zorunda. Ortada tarifsiz bir acı vardır. Tarifsiz bir acının yaşandığı böylesi bir atmosferde gerilimin bir parçası olacak davranışlar ne yazık ki bu istenmeyen olaya zemin hazırlamıştır.  Atatürk'ün partisinin genel başkanı Ankara'da bir şehit cenazesinde vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya kalıyorsa öncelikle şapkasını önüne alıp muhasebe yapması gerekir. Bu tepkiyi alan herhangi bir siyasetçinin, kendi sorumluluğunu düşünmek dururken halka 'marjinal bir grup' muamelesi yapması gerçekten hayrete şayan bir durumdur. 'Ben neden milletimin gönlünden bu kadar uzak düştüm' diye sormak yerine, halka parmak sallaması üzücüdür."

CHP'li Tezcan Altun'a tepki gösterdi

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ise Altun'un açıklamlarına tepki gösterdi. Tezcan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bugünkü açıklamaları, Çubuk saldırısının azmettiricilerini ayan beyan ortaya koyuyor. Bir “elinize sağlık” demediği kalmış. Unvanını “iletişim başkanı” yerine “provokasyon başkanı” yapmalı” dedi. 

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU