Japonya'da Şinzo Abe'nin yerine parti başkanlığına Yoşihide Suga seçildi

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti başkanlığı seçimlerini Kabine Baş Sekreteri ve Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga kazandı

Yoşihide Suga / Fotoğraf: Reuters

Japonya'da Başbakan Şinzo Abe'nin ağustos sonunda sağlık sorunları nedeniyle başbakanlıktan ve parti liderliği görevinden istifa etmişti.

İstifa sonrası halihazırda Liberal Demokrat Parti (LDP) milletvekili, Kabine Baş Sekreteri ve Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, eski Dışişleri Bakanı ve LDP Politika Araştırmaları Konseyi Başkanı Kişida Fumio ile eski Savunma Bakanı ve eski LDP Genel Sekreteri İşiba Şigeru, LDP lideri olmak için yarıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

71 yaşındaki Suga, LDP milletvekilleri ile partinin eyalet temsilciliklerinin oylarının dahil edildiği seçimde kullanılan toplam 534 oyun 377'sini alarak parti liderliğine seçildi.

Parti içi 393 milletvekilinin oylardan Suga'ya 288, Kişida'ya 79 ve İşiba'ya 26 oy giderken, LDP’nin her 47 eyalet temsilciliğinden 3’er oyun dahil edildiği toplam 141 oy, Suga’ya 89, İşiba'ya 42 ve Kişida’ya 10 şeklinde dağılım gösterdi.

Temsilciler Meclisi'nde (Şuugiin) 16 Eylül Çarşamba günü yapılacak olağanüstü oturumda Suga'nın başbakanlık görevine getirilmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU