Toskana'da kürsünün zirvesine çıkan Hamilton'dan ABD'ye mesaj: Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın

Mercedes F1 pilotu Lewis Hamilton, pazar günü koşulan Toskana Gran Prix'sinin öncesinde ve sonrasında giydiği "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın" yazılı tişört, güne damga vurdu

Lewis Hamilton / Fotoğraf: AFP-Reuters

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 9. yarışı Toskana Grand Prix'sinde Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Lewis Hamilton'ın yarıştan önce ve sonra ABD'de evinde uyurken polis tarafından öldürülen Breonna Taylor'la ilgili verdiği mesajlar güne damga vurdu.

Yarışı kazanan Hamilton, podyumun en tepesinde "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın" yazılı tişörtü giydi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#JusticeForBreonnaTaylor 

Lewis Hamilton (@lewishamilton)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Tişörtün arkasında Taylor'ın fotoğrafı ve "Onun ismini söyle" ifadeleri yer aldı.

Hamilton yarıştan sonra yaptığı Instagram paylaşımında, "Breonna Taylor'ın kendi evinde polisler tarafından öldürülmesinin üzerinden 6 ay geçti. Adalet hala yerini bulmadı. Sessiz kalmayacağız" yazdı.

 

 

Ne olmuştu?

Breonna Taylor, 13 Mart 2020'de uyurken ABD'nin Louisville kentindeki evine yapılan uyuşturucu baskınında polisin 8 kurşunuyla hayatını kaybetmişti. 

Yapılan araştırmalar sonucunda evde herhangi bir uyuşturucu madde bulunmamıştı.

Mayıs ayında Breonna Taylor'ın ailesi polisleri darp, yanlışlıkla ölüme sebebiyet verme, aşırı güç kullanma, ihmal ve ağır ihmal ile suçlayarak dava başvurusunda bulunmuştu. 

Başvuruda, polis memurlarının aslında Breonna Taylor ya da sevgilisini değil, o anda gözaltında bulunan, onlarla ilgisiz ve o apartmanda da oturmayan birini aradıkları ileri sürülüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU