ABD'li senatör: Washington, İncirlik'teki askerlerini Yunanistan'a nakletmeyi düşünüyor

Cumhuriyetçi senatör Johnson, Türkiye'nin politikalarının Washington'u Yunanistan ile askeri işbirliğini güçlendirmeye ittiğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD'nin önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerinden biri, Washington'un Ankara'nın "rahatsız edici" politikaları nedeniyle İncirlik Hava Üssü'ndeki askerlerini bir Yunan adasına taşımayı düşündüğünü kaydetti.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Avrupa Şubesi Başkanı ve Wisconsin Senatörü Ron Johnson, Washington Examiner'a verdiği demeçte, "İncirlik'te ne olacağını bilmiyoruz. En iyisini umuyoruz, ama en kötü durum senaryosu için bir plan hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

"Erdoğan'ın izlediği yol iyi değil"

"Bu stratejik değişikliği istediğimizi sanmıyorum" diyen Johnson, "Ama savunma konumundan durumun gerçekliğine bakmamız gerekiyor ki bu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği yolun iyi olmadığıdır" ifadelerini kullandı. 

Senatör, ABD'nin Yunanistan'ı İncirlik'ten asker nakline bir alternatif olarak gördüğünü kabul etti. Erdoğan'ın "içler acısı" yaklaşımının Washington'u özellikle Girit'teki Suda Körfezi Deniz Üssü'ndeki ABD askeri varlığı konusunda Yunanistan ile askeri işbirliğini güçlendirmeye sevk ettiği düşüncesini dile getirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU