Can Ataklı: Son kaymakam operasyonu Soylu'nun FETÖ'cü isimleri göreve atadığını kanıtlıyor

Kaymakamlara yönelik FETÖ operasyonunu değerlendiren Ataklı, Soylu-Metiner tartışmasını hatırlatarak İçişleri Bakanı'na yönelik olarak "Bunun gereği olarak ne yapacak?” diye sordu

Fotoğraf: AA

Korkusuz gazetesi yazarlarından Can Ataklı, FETÖ iddialarıyla görevlerinden alınan kaymakamlar hakkında kaleme aldığı yazıda "Son kaymakam operasyonu  Soylu’nun, FETÖ’cü isimleri göreve atadığını kanıtlıyor. Peki Soylu bunun gereği olarak ne yapacak?" diye sordu.

Ataklı, bugünkü köşe yazısına İçişleri Bakanlığı’nda geçen günlerde yapılan "kaymakam operasyonunu"na dair çıkan bir haberi hatırlatarak başladı:

 İçişleri Bakanlığı, çok sayıda kaymakamı açığa aldı. Bakanlık talimatıyla FETÖ soruşturması kapsamıyla bazı kaymakamlar görevinden alındı. 10 Eylül 2018’de göreve başlayan Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ile 7 Ağustos 2019’da göreve başlayan Beşeri Kaymakamı Sinan Aşçı, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı. Bu isimlerin dışında Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ve Çankırı ili Kurşunlu İlçe Kaymakamı görevinden uzaklaştırıldı.

Ataklı, daha sonra AK Partili Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan "FETÖ" tartışmasını anımsattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tartışma, Metiner’in bir televizyon kanalında İçişleri Bakanlığı’nı suçlayarak "önemli görevlere FETÖ’cülerin getirildiğini" iddia etmesiyle başlamıştı. Soylu, bu ifadelere sert çıkmış, "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir" demişti.

Ataklı, bu tartışmaya atıf yaparak şu yorumu yaptı:

Süleyman Soylu, görevde iken yani içişleri bakanı iken atanan bazı kaymakamlar FETÖ’cü çıkmış. Oysa Soylu daha önce "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem görevime ihanet etmiş olurum" demişti. Merakım şu: Son kaymakam operasyonu Soylu’nun, FETÖ’cü isimleri göreve atadığını kanıtlıyor. Peki Soylu bunun gereği olarak ne yapacak?

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU