Yeni Şafak yazarı: Dünyanın her yerinde "din" bir istismar aracıdır

"Ahlaksız sahte şeyhin en ağır cezaya çarptırılması için başlayan yargı sürecini takip edeceğiz"

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Hasan Öztürk, Uşşaki Tarikatı lideri olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan Fatih Nurullah takma isimli 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Öztürk yazısında "Dünyanın her yerinde ‘din’ bir istismar aracıdır" ifadesini kullandı.

Öztürk, bugünkü "Nur perdesine dolanmış" şeref yoksunu şeyh bozuntusu üzerinden dindarları sopalamaya kalkışan hadsizler" başlıklı köşe yazısında "dini tarikatların seküler yapılar gibi örgütlenmişse buna dikkat edilmesi gerektiğini" söyledi.

Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın her yerinde "din" bir istismar aracıdır. Sadece din mi? Tarikatlar, cemaatler onların lider kadroları da. İşin ilginç yanı dini tarikatlar (bu ifadeyi bilinçli kullanıyorum) olarak örgütlenen kimi yapıların daha çok seküler tarikatların yöntemlerini kullanarak "menfaat" devşirdiklerini de... En bilinen örneği nakledip geçeyim. Yakın geçmişte FETÖ terör örgütünün masonlar gibi örgütlenip nasıl bir güce ulaştığını gördük. Yoksa "Masonlar tarafından örgütlenip" mi deseydim?

İnsanların inanma duygularının her dönem istismar edildiğine dikkati çeken Yeni Şafak yazarı, Şağban hakkında şunları yazdı:

Cahillik bunda birincil etken diye düşünmeyin sakın. Evet son olayda bir kız çocuğu bir şerefsiz tarafından istismar ediliyor ve hem çocuğun hem ailenin iyi bir eğitimi yok. Ama unutmayın daha yakın geçmişte Adnan Oktar yapısının içinde birbirini istismar edenlerin tamamı neredeyse yüksek eğitimlilerden ve yüksek gelir düzeyinden oluşuyordu. Burada mesele insanın "inanma" fıtratı ile "aşkın olana" teslim olma fıtratını istismara dönüştüren "kurnaz", ahlaksız, din bezirganlarının varlığı..!

Öztürk ayrıca "Ahlaksız sahte şeyhin en ağır cezaya çarptırılması için başlayan yargı sürecini takip edeceğiz. Bu ahlaksız gibi din bezirganlığı yapanların da takipçisi olacağız" dedi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU