Metropoll anketi: Katılımcıların yüzde 58,9’u hükümetin Kovid-19 verilerinde gerçekleri açıkladığını düşünmüyor

Şirket anketinde katılımcılara "Hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarında şeffaf davrandığını ve gerçekleri açıkladığını düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti

Fotoğraf: AA

Tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yeniden artışa geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarına ilişkin Metropoll araştırma şirketi, bir anket paylaştı.

Yapılan araştırmaya göre Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere güvenenlerin oranı nisandan ağustos ayına kadar olan sürede düştü.

Ankette katılımcılara "Hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarında şeffaf davrandığını ve gerçekleri açıkladığını düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Bu soruya yüzde 58,9 "Hayır düşünmüyorum" yanıtı verdi.

Ankete katılanların yüzde 36,2'si Sağlık Bakanlığı'nın şeffaf davranmasına yönelik soruya "Evet" yanıtı verirken "Fikrim yok/Cevap yok" diyenler ise yüzde 4,9'a geriledi.

En şeffaf AK Parti’li seçmen buluyor

Bakanlığın koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarını şeffaf bulanların içerisinde yüzde 59,4 ile en çok AK Parti seçmeni yer alıyor.

AK Parti seçmeninin yüzde 33,7'si paylaşılan rakamların doğruluğuyla ilgili soruya "Hayır düşünmüyorum" yanıtı verdi.

Cumhur İttifakı'nın bir diğer üyesi MHP seçmeni de bakanlığın şeffaf davrandığı konusunu yüzde 59,4 ile onayladı.

Yüzde 88,8 olumsuz yaklaşım

CHP'lilerin Sağlık Bakanlığı’na olan güveni ise yüzde 10'da kaldı.

Metropoll'ün Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilerde şeffaf davranıp davranmadığı yönündeki soru da CHP'li seçmen yüzde 88,8 ile olumsuz yaklaşım sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU