Belarus'un önde gelen muhalif isimlerinden Maria Kolesnikova, maskeli kişiler tarafından kaçırıldı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Kolesnikova maskeli kişiler tarafından zorla bir minibüse bindirilip kaçırıldı. Kolesnikova'nın yanı sıra muhalefet koordinasyon konseyinin üç diğer üyesinin de kayıp olduğu iddia ediliyor

Fotoğraf: Reuters

Belarus'ta muhalefet kanadının önde gelen isimlerinden Maria Kolesnikova'nın başkent Minsk'te yürürken maskeli kişiler tarafından alıkonulduğu ve zorla bir minibüse bindirildiği ifade edildi.

AP’nin görgü tanıklarından aktardığı habere göre, Kolesnikova yerel saat ile sabah 10 sularında Minsk'taki ulusal sanat müzesinin yakınlarında alıkonuldu.

Kolesnikova'nın yanı sıra muhalefet koordinasyon konseyinin üç diğer üyesinin ve Koleskinova'nın basın ekibinin de kayıp olduğu belirtildi. Muhalif isimleri kimin kaçırdığı henüz bilinmiyor.

Belarus'ta muhalefetin seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu söylemesinde bu yana hükûmet karşıtı protestolar sürüyor.

Kolesnikova, Tikhanovskaya'nın seçimlerin ardından Litvanya'ya gitmesiyle hâlâ Belarus'ta bulunan en üst düzey muhalif figür haline gelmişti.

Kolesnikova, 9 Ağustos'ta Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko'ya karşı yarışan aday Svetlana Tikhanovskaya'nın kampanya partnerlerinden biriydi. 

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU