İstanbullu belediyelerin sosyal medyada 'en güzel manzara' atışması

Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar belediyelerinin, Twitter üzerinden birbirlerine verdikleri esprili yanıtlar, paylaşım ve beğeni yağmuruna tutuldu

Fotoğraf: Twitter / @SariyerBelediye

Son yıllarda sosyal medya giderek önem kazanırken, belediyeler de kurumsal iletişimin etkin bir parçası olarak görülen hesaplarını aktif şekilde kullanıyor. 

Belediyeler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar, kullanıcılara verdikleri cevaplar ve hatta diğer belediyelere esprili yanıtlarıyla da gündemde.

Bu durumun son örneği Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar belediyeleri arasında yaşandı.

Sarıyer Belediyesi'nin dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı "Neyim ben, dünyanın en güzel manzarasına sahip ilçe belediyesi mi?" şeklindeki paylaşıma, Beykoz Belediyesi "Manzara Beykoz olunca tabii. İyi seyirler komşu:)" yanıtını verdi.

 

 

 Bunun üzerine Sarıyer Belediyesi, yeni bir ileti paylaşarak "Canım Beykoz, Sarıyer’in dört bir yanı manzara zaten, sizler sadece karşımızdasınız" ifadelerini kullandı.

 

Bu esprili paylaşımlara Üsküdar Belediyesi de kayıtsız kalmadı.

Belediye, Sarıyer Belediyesi'ne cevaben esprili bir dille "Kendine gel, sen kendine kendine gel..." iletisine yer verdi.

 

Datça Belediyesi'nden 'UFO' tweeti

İstanbul'daki belediyelerin dışından da sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullananlar mevcut.

132 bin takipçili Datça Belediyesi, paylaşımlarıyla öne çıkanlar arasında yer alıyor.

Belediyenin ilk akla gelen tweetlerinin başında 3 yıl önce atılan, "Az önce Datça yakınlarına bir cisim düştüğü bilgisi geldi. Zabıta ekiplerimiz olay yerine gidiyor. Foto drone ile çekildi" ifadelerini kullanarak, düşmüş UFO görselini paylaşması geliyor. 

1 Nisan 2017'de atılan bu tweet, yüzlerce paylaşım ve beğeni almış, olayın şaka olduğunu anlayan kullanıcılar Datça Belediyesi'nin hesabına yorum yağdırmış, olay günlerce konuşulmuştu.

 

Bu tweetin ardından Datça Belediyesi'nin takipçi sayısı hızla yükselmeye başlamıştı.

 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU