İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı vakaların arttığı Ankara için konuştu: Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar yok

Çataklı, Ankara için sorulan soruya "Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar ve değerlendirme yok" cevap verdi

Çataklı, vakaların arttığı Ankara'da şimdilik sokağa çıkma yasağının düşünülmediğini söyledi / Fotoğraf: AA

Artan koronavirüs vakalarıyla birlikte akıllara gelen sorulardan biri de pandeminin ilk dönemlerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının yeniden başlayıp başlamayacağı.

Bakanlığı ilgilendiren konularda aylık değerlendirme yapan İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Ankara'da koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla sokağa çıkma kısıtlaması düşünülüyor mu" sorusu üzerine Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile bir değerlendirme yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

Sokağa çıkma ve benzeri ile ilgili şu anda elimizde alınmış bir karar yok, şu anda elimizde bir değerlendirme de yok. İlerleyen bir süreç, inşallah bu aşamaya gelmeyiz. Bilim Kurulu üzerinden yapılan değerlendirmelerle ilgili tedbirler ancak geliştirilebilir. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil.

Independent Türkçe / AA

DAHA FAZLA HABER OKU