Uzaktan eğitim görevlendirmesi yapılmayan ücretli öğretmenler aylardır tek gelirlerinden mahrum

Binlerce ücretli öğretmene uzaktan eğitim görevlendirmesi yapılmadı. Öğretmenler, yüz yüze eğitim başlayıncaya kadar açıkta

Fotoğraf: Pixabay

On binlerce ücretli öğretmen, Kovid-19 pandemisinin ekonomik etkilerini en yakından hisseden toplum kesimlerinden biri. 

Okullardaki kadrolu öğretmenlerle aynı işleri yaptıkları halde asgari ücret alan ücretli öğretmenlere uzaktan eğitim görevlendirilmesi yapılmadı.

Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte maaş ve sigortaları kesilen ücretli öğretmenlerden bulabilenleri yaz boyunca farklı işlerde çalıştı. Görevlerine dönmek için yeni eğitim yılının başlamasını bekleyen öğretmenler bu kez “uzaktan eğitim mağduru” oldu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Milli Eğitim: Yüz yüze eğitim başlayıncaya kadar görevlendirme olmayacak

Betül C., yıllardır İstanbul’daki bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyor. 

Görev yaptığı okulun ismini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiğini ama “Yüz yüze eğitim başlayana kadar görevlendirme olmayacak” cevabı alındığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlamasını ön görüyor. Bu da, her şey planlandığı gibi giderse aylardır bir maaş gelirinden mahrum kalan ücretli öğretmenlerin ilk maaşlarını 2 ay sonra alacağını gösteriyor. 

Görevlendirme yapılmaması kadrolu öğretmenlere daha fazla iş yükü binmesi anlamına da geliyor. 

Öğretmen açığının çok fazla olduğu branşlarda kısıtlı sayıda öğretmen görevlendirildi

Hülya A. da binlerce ücretli öğretmenden biri. O da görevlendirme yapılmasını bekliyor.

Öğretmen açığının çok fazla olduğu bazı branşlarda kısıtlı sayıda da olsa ücreti öğretmen görevlendirildiğini söylüyor ama o ve binlerce başka ücretli öğretmen öğrencilerine ve kısıtlı da olsa gelirlerine kavuşmak için uzaktan eğitimin bitmesini bekliyor. 

Kamu kurumları Türkiye’deki ücretli öğretmen sayısını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, bu sorunun cevabını bulmak için özel bir çalışma gerektiğini ve bu nedenle sayının verilemediğini söylüyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU