Yılmaz Özdil: Kovid-19 palavralarıyla Demirtaş'ın kızlarıyla görüşmesine engel olmak, hukuka da, ahlaka da, bu millete de yakışan bir davranış değildir

Özdil, hapisteki bir babanın evlatlarıyla kucaklaşmasına engel olmanın, suç ve ceza kavramlarıyla izah edilemeyeceğini bunun alenen bir işkence olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, eski asker Levent Göktaş'ın PKK ile girdiği bir çatışmada yaşadıklarını aktardığı yazısında, “Covid movid palavralarıyla, Selahattin Demirtaş'ın kızlarıyla görüşmesine engel olmak, hukuka da, ahlaka da, bu millete de yakışan bir davranış değildir” dedi.

Özdil, “Baba ve kızları” başlıklı yazısında, Göktaş’ın “Terör örgütü üyesi” olmakla yargılandığı davada söylediklerini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bugün bize vatan-bayrak dersi vermeye kalkışan bademler, bu kahraman albayımızı kumpasla Silivri'ye tıktı” diyen Özdil, Göktaş’ın 21 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve 5 yıl cezaevinde yatırıldığını hatırlattı.

Göktaş’ın duruşmada, “Pkk bile mertçe savaştığımızda bize saygı gösteriyor, ama uyduruk delillerle bizi buraya tıkanlar ve sizler, saygı göstermiyorsunuz” dediğini ifade eden Özdil, Savaşın bile ahlakı vardır. Savaşta bile saygı vardır. Üç bin yıllık töremiz var bizim… Mert olacaksın” dedi.

Özdil şöyle devam etti:

Covid movid palavralarıyla, Selahattin Demirtaş'ın kızlarıyla görüşmesine engel olmak, hukuka da, ahlaka da, bu millete de yakışan bir davranış değildir. Hapisteki bir babanın evlatlarıyla kucaklaşmasına engel olmak, babaya kestiğin faturayı hiçbir günahı olmayan evlatlara ödetmek, suç ve ceza kavramlarıyla izah edilemez. Alenen işkencedir.

Yaklaşık 4 yıldır Edirne M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kızları Delal ve Dilda’nın babalarıyla birlikte görüşmesine izin verilmemişti.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Demirtaş’ın çocuklarıyla birlikte görüştürülmemesinin Kovid-19 nedeniyle yapılan bir uygulama olduğunu ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU