Eylem yapan Saadet Partisi üyelerine sosyal mesafe cezası kesildi; Karamollaoğlu, Erdoğan’ın Giresun'da yaptığı mitinge tepki gösterdi

Saadet lideri Karamolaoğlu, partisinin gençlik kolları üyelerine sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle ceza kesilmesine tepki gösterdi. Saadet lideri Erdoğan’ın Giresun mitingini hatırlattı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ankara Gençlik Kolları üyelerinin bir gazetenin manşetine yönelik eylem yapmasının ardından, “sosyal mesafe” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gençlik Kolları üyelerinin önceden haber vererek ve sosyal mesafeye dikkat ederek bir basın açıklamasını yaptıklarını hatırlatan Karamollaoğlu, polisin bu kişileri gözaltına almasını eleştirdi.

Saadet Partisi lideri gündeme ilişkin olarak haftalık basın toplantısı düzenledi. 

Gözaltı ile ilgili “Ayıptır” ifadesini kullanan Karamollaoğlu, “Bu zorbalıktır, Türkiye bir eşkıya devleti değildir. 4 saat orada tutuldular. Sosyal mesafeye dikkat etmemişsiniz diye her birine ceza kesiliyor. Allah’tan korkun. Hiçbir şey dünyada karşılıksız kalmaz” dedi.

saadet-ankara-protesto.png
Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları mensubu kişiler, bir basın kuruluşunun önünde yaptıklarının eylemin ardından gözaltına alındı. Fotoğraf: Milli Gazete


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’da yaptığı mitingi de hatırlatan Karamollaoğlu şu tepkiyi gösterdi:

Peki Giresun’dakileri nasıl topladınız? Sayın Cumhurbaşkanı milleti bir yerde topladığı zaman sosyal mesafe kuralı ortadan kalkacak, maske de kalkacak, oraya kimse müdahale etmeyecek, ama önceden haber verilerek yapılan bir basın açıklamasından dolayı gençler alınacak karakola götürülecek, 4-5 saat bekletilecek… Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye zorbalıkla yönetilen devlet vasfından bir an önce kurtarılmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra halka seslenmişti.

453116-78549498.jpg
Erdoğan'ın Giresun'da gerçekleştirdiği miting. Fotoğraf: AA


Erdoğan konuşmasının sonunda vatandaşlara çay dağıtmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU