Akif Beki: Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Töreni'nden bir tek Trump'a cevap çıkmadı

Beki, Beştepe’deki Adli Yıl Açılış Töreni’ne ilişkin değerlendirmesinde, Biden’a, Avrupa’ya yönelik ifadeler kullanıldığını ancak Trump’a yönelik bir şey söylenmediğini kaydetti

Fotoğraf: YouTube

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında Türkiye'deki hukuku seçim malzemesi yaptığını ifade etti.

Beki, "Dün Beştepe’deki Adli Yıl Açılış Töreni’nden bir tek Trump’a cevap çıkmadı. Halbuki tokat gibi okkalı mesajlar yollandı dünyaya. Biden bile paparayı yedi. Avrupa, bolca laf işitti" dedi.

Beki, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da konuşmalarında Trump rezaletini dile getirmediklerine yazdığı Karar’daki köşesinde, "Trump’ın, müdahale ettiği ve sonuç aldığı iddiaları yenilir yutulur değil. Fakat yargı bağımsızlığımızı zedelemiyor. Hatırlamak, yüzleşmek bile istemiyoruz da...Yargı bağımsızlığımızı, bağlayıcılığını TBMM’de kabul ettiğimiz uluslararası hukuka karşı mı koruyoruz?” diye sordu.

Beki şöyle devam etti:

Sırada AİHS ile AİHM’den çekilmek olmalı öyleyse. 
“Yargımız Ankara’dan yönetilir, Strasbourg’dan talimatla yönetilemez”  demeye ramak kaldı. 
“Türkiye’nin hangi insan hakları standartlarını uygulayacağına Strasbourg’da oturan hâkimler karar veremez” resti çektik çekiyoruz desenize. 
‘Tam yol geri’, hadi gözümüz aydın diye sevinelim mi! 

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU