Trump, muhalif yönetmene bir konuda hak verdi: "Michael biliyor"

Son anket sonuçlarını paylaşan Moore, Amerikalı seçmenlere "Trump'tan kurtulma işini Demokratlara bırakmayın. Ondan siz kurtulmak zorundasınız. Şimdi harekete geçin" mesajını da verdi

Moore, "Fahrenheit 11/9" belgeselinde Trump'ın 2016'da seçilmesinde etkili faktörlerle, Hitler'in 1930'larda iktidara gelişini kıyaslamıştı (AFP)

Amerikalı sol görüşlü yönetmen Michael Moore'la ABD Başkanı Donald Trump'ın "buluştuğu ortak bir nokta” çıktı.

Moore, Başkan Trump'ın "alışılmışın dışında" bir coşkunun tadını çıkardığını ve 2016 seçimlerindeki zaferini bir kez daha tekrarlayabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook'ta yaptığı paylaşımda Moore, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde sonucu belirleme özelliğine sahip salıncak eyaletlerde CNN tarafından ağustos ayında gerçekleştirilen ve Demokrat aday Joe Biden'ı yüzde 49, Cumhuriyetçi Trump'ı da yüzde 48 oranda gösteren anket verilerini gündeme getirdi.

Minnesota'da oranların 47-47 olduğunu, Biden'ın önde gittiği Michigan'da da Trump'ın farklı 4 puana kadar kapattığını belirten Moore, "Bir Trump zaferine hazır mısınız? Trump'ın kurnazlığıyla bir kez daha alt etmesine zihnen hazırlıklı mısınız? Trump'ın kazanmasının hiç yolu olmadığı şeklinde kesin bir rahatlık içinde misiniz?” sorularını yöneltti.

Muhalif duruşuyla tanınan yönetmen bazı ikazlarda bulunduğu paylaşımında şunları söyledi:

Sizi 10 hafta önceden uyarıyorum. Trump'ın seçmen tabanında 60 milyonluk coşku seviyesi ALIŞILMIŞIN DIŞINDA. Joe'ya gelince, onunki bu kadar değil. Trump'tan kurtulma işini Demokratlara bırakmayın. Trump'tan SİZ kurtulmak zorundasınız. BİZLER önümüzdeki 67 gün ayağa kalkıp yüzlerce kişinin oy vermeye gideceğinden emin olmalıyız. ŞİMDİ HAREKETE GEÇİN!

Twitter hesabında pazar sabahı Moore'un bu ifadelerine yer veren bir link paylaşan Trump, "Michael biliyor!” diye yazdı.
 


Yönetmen Moore, 2017'de Broadway'de Trump'ı alay konusu yaptığı "The Terms of My Surrender” (Teslim Olma Şartlarım) adlı tek kişilik bir gösteri düzenlemiş, etkinliğe tepki veren Trump da Twitter'dan "Başkanlıkla ilgili olmasa da Şapşal Michael Moore'un Broadway'daki oyununun TAM bir BOMBA olduğunu ve bitirilmek zorunda kaldığını söylemem gerekiyor. Üzücü!” diye yazmıştı.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU