Ali Koç'tan seyircili maç açıklaması: Kombineden ziyade maç bileti alma hakkını satacağız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bilet satışlarında bu sene farklı bir uygulamaya geçtiklerini belirterek, "Kombineden ziyade maçlara bilet alma hakkını ilk önce satacağız" dedi

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, seyircili karşılaşmalarla ilgili bilet satışının nasıl olacağı konusunda Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2020-2021 sezonundaki Süper Lig maçlarının ekim ayından itibaren yüzde 30 kapasite ile seyircili oynanacağı kararı konusunda, bu sene farklı bir uygulamaya geçtiklerini belirten Koç, "Kombineden ziyade maçlara bilet alma hakkını ilk önce satacağız. Yarın öbür gün bununla ilgili açıklamaları yapacağız" dedi.

Pandemiden dolayı stadın tamamı için bilet satışı yapamadıklarını hatırlatan Koç, şöyle konuştu:

Son 2 senedir 38 bin, 39 bin averajlarla sağ olsun taraftarlarımız Fenerbahçe’yi hep bu konuda önde tuttular. Doğal olarak hep bir rağbet, talep var. İyi günde de kötü günde de yanımızdalar. Ama bu sene malum sebeplerden dolayı kısıtlı bir seyirci alabileceğiz. Gidişat neyi gösterir göreceğiz ama şu an düşünülen ekim ayından itibaren locaların tam olarak yüzde 100 kapasiteyle, geri kalan statların da her tribününün yüzde 30 kapasiteyle satılabilmesine müsaade var. İnşallah böyle başlayabiliriz, ondan sonra üstüne koyarak gideriz. Bu bağlamda kombine satmaktansa maç bileti alma hakkını satacağız.

Bu hakkı alanların karşılaşma biletlerini maç günleri yüzde 20 indirimle alabileceklerini anlatan Koç, sözlerini şu ifadeleri kullandı:

Sattığımız haklar, satacağımız bilet kapasitesinin üstündeyse TC kimlik numarası kullanılarak dönüşümlü bilet alma hakkını sağlayacak. Taraftarlarımız sağ olsunlar çok cömertler, çok sadıklar, her zaman bunu söylüyoruz. Neden tekrar bunu söylüyorum? Çünkü 'siz kombineye çıkın, biz alalım, maça gidelim ya da gidemeyelim hiç fark etmez' diyen çok insan var. En adil ve en çok sayıda bu kısıtlı kapasiteyi en çok taraftarla, tekil taraftarla doldurabilmek için böyle bir uygulamaya karar verdik. Taraftarlarımızdan her zaman olduğu gibi bugün de bizim yanımızda olmalarını özellikle rica ediyorum.

TFF, ekim ayından itibaren maçlara yüzde 30 oranında taraftar alınabileceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU