ABD'de polis tarafından vurulduktan sonra felç olan Blake'in ailesi: Yatağa kelepçeli halde

ABD'de yeni dalga protestolara neden olayda polis kurşunuyla felç kalan siyahi Jacob Blake'in hastane yatağına kelepçeli olduğu öğrenildi

Blake'in ailesi, ateş eden polis memurunun tutuklanmasını istiyor (Bencrump.com/YouTube) 

ABD’nin Wisconsin eyaletinde polisin arkasında 7 kez ateş etmesi sonucunda felç kalan Jacob Blake isimli siyahinin ailesi, Blake’in tedavisinin hastanede yatağa kelepçeli şekilde devam ettiğini duyurdu.

CNN’in haberine göre, Blake’in amcası, hastanede yatan 29 yaşındaki Blake’i ziyaret eden babasının, oğlunu yatağa kelepçeli bir şekilde gördüğünde çok üzüldüğünü aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amca Justin Blake, "Bu, yarasına bir hakaret. Felç oldu, yürüyemiyor ve onu yatağa kelepçelediler. Neden?" diye sordu.  

"Oğlumu zincirlemişler?"

Demokrat Parti’nin eski başkan aday adayı Andrew Yang de Blake’in babasıyla konuştuğunu açıkladı. Yang, babanın oğlunu kelepçeli gördüğü için öfkelendiğini "Babası tam olarak 'zincir' kelimesini kullandı. Bana 'oğlum zincirlenmiş' dedi" sözleriyle aktardı.

Blake’in bilincinin yerine geldiğini aktaran Yang, uyandığında ilk sözlerinin "Baba beni neden bu kadar çok vurdular?" sorusu olduğunu söyledi.

Kenosha polisi ve savcılık konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmazken, Wisconsin Valisi Tony Evers Blake’in kelepçelenme nedenini anlamadığını ifade etti.


Geçen pazar Kenosha kentinde yaşanan olayda polis, 29 yaşındaki Jacob Blake'i ev içi şiddet şüphesiyle gözaltına almak isterken vurmuştu. Polise direndiği açıklanan Blake arabanın ön kapısını açıp doğru elini attığında polis memuru Rusten Sheskey, Blake'in sırtına 7 el ateş etmişti.

Araçta bir bıçak olduğu taraflarca doğrulansa da soruşturmacılar henüz Blake'in neden 7 kez vurulma sebebi ya da o sırada arabada olan üç çocuğundan ve yakındaki aile üyeleri hakkında bilgi vermedi.

Olay sonrası Sheskey ve bir diğer polis memuru daha açığa alınırken bu polisin kimliği açıklanmadı.

Blake'in vurulmasının görüntülerinin yayımlanmasının ardından başlayan gösteriler nedeniyle eyalette olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, Wisconsin Valisi Tony Evers kente daha fazla Ulusal Muhafız yollayacağını açıklamıştı.

Protestolar sırasında 17 yaşındaki saldırganın iki kişiyi öldürmesi, üçüncüsünü de ağır yaralaması sonrası Evers, Ulusal Muhafız birliğinden 500 askerin daha Kenosha’ya konuşlandırılması için yetki vermişti.

Saldırgan ise yakalanarak tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, CNN, Yeşil Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU