Trabzonspor kendi kripto parasını çıkaracak: TRA Token

İnsanların desteklediği kulüplerin birçok kararı için oy kullanma imkanı sunan, dünyadaki takımlarla anlaşıp kulüplere özel token çıkaran Socios ile anlaşan Trabzonspor, kendi kripto parasını üretecek

Trabzonspor, 2020-2021 sezonunun hazırlıklarına devam ediyor. Fotoğraf: AA

Trabzonspor Kulübü, Socios Services Limited şirketi ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere beş yıllık anlaşma yapıldığını bildirdi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 
 

Şirketimiz ile Socios Services Limited şirketi arasında, taraftar token ihracı konusunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere toplam beş yıllık bir anlaşma yapılmıştır. 

Yapılan anlaşmaya göre, dijital dünyadaki tüm yatırımcılara ve taraftarlarımıza sunulmak üzere toplam 10 milyon adet Trabzonspor taraftar token ihracı yapılacaktır. 

TRA kısaltma kodu ile dünyanın en büyük kripto para borsalarında işlem görecek olan 'TRA Token'ların arz başlangıç fiyatı 8 lira olarak belirlenmiştir.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile bitcoin ve kripto para alım-satım platformu BtcTurk arasında 20 Ağustos’ta sponsorluk anlaşması imzalanmıştı. 


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU