Pelosi: Trump, her gün başkanlık onuruna yakışmayan davranışlarda bulunuyor

Biden’ın Trump ile tartışma programına çıkıp çıkmayacağı tartışmalarına ilişkin Pelosi, "ABD Başkanı'nın hakikat, kanıt ve gerçeklere dayalı hareket eden biri olduğunu düşünmüyorum" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Demokrat Parti'nin Başkan adayı Joe Biden'ın, Başkan Donald Trump ile tartışma programlarına çıkmaması gerektiğini savundu.

Kongrede, yaklaşan başkanlık seçimlerine dair gazetecilere açıklamalarda bulunan Pelosi, Trump'ın "her fırsatta gerçekleri çarpıttığı" ve bu durumda tartışma programı düzenlenmesinin gereksiz olduğuna inandığını belirtti.

Nancy Pelosi, şunları kaydetti:

ABD Başkanı'nın hakikat, kanıt ve gerçeklere dayalı hareket eden biri olduğunu düşünmüyorum. ABD Başkanlığı konusunda kendisiyle tartışarak davranışlarını meşrulaştırmazdım. Muhtemelen Başkanlık onuruna yakışmayan davranışlarda bulunacak. Bunu her gün yapıyor. Ayrıca tartışma konularını da küçümseyecektir.

Biden ve Trump'ın tek başına sahneye çıkarak uygulamayı planladıkları politikalara yönelik kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermesinin daha mantıklı olacağını belirten Pelosi, "Bu süreç, hilekarlık tatbikatı yerine Amerikan halkıyla sohbet şeklinde gerçekleşmeli" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU