MSB duyurdu: ABD ile Doğu Akdeniz'de eğitim gerçekleştirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Burgazada korveti ile ABD muhribi USS Winston S.Churchill tarafından 26 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri icra edilmiştir" denildi

Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı / @tcsavunma

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri’nin Doğu Akdeniz’de gerçekleştirdiği eğitimlere ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk Deniz Kuvvetleri, Müttefik Deniz Kuvvetleri ile geçiş eğitimlerine devam etmektedir” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Türk Deniz Kuvvetleri, Müttefik Deniz Kuvvetleri ile geçiş eğitimlerine devam etmektedir. TCG BARBAROS fırkateyni ve TCG BURGAZADA korveti ile ABD muhribi USS WINSTON S.CHURCHILL tarafından 26 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri icra edilmiştir.

Yunanistan ile ABD ortak askeri tatbikat yapmıştı

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki daimi askeri iş birliği çerçevesinde donanma ve hava unsurlarının katıldığı ortak tatbikat icra edildiği kaydedilmişti.

Açıklamada Yunanistan ve ABD'nin güçlü bağlarına vurgu yapılırken, dün Girit Adası açıklarında yapılan tatbikatın, "gerek ikili gerek NATO ittifakı çerçevesindeki operasyonel hazırlık, savaş yeteneği ve iş birliği düzeyinin artırılmasının kanıtı olduğu" ifadesine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU