Spor yazarları, PAOK-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı: 30 yıldır benzer cümleler kurduk ama dün gerçekten "talihsizdik"

Spor yazarları, deplasmanda PAOK'a 3-1 yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. Eleme Turu'nda veda eden Beşiktaş'ın mağlubiyetini değerlendirdi

PAOK'a 3-1 yenilen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turunda veda etti / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu mücadelesinde Süper Lig ekibi Beşiktaş, deplasmanda Yunanistan takımı PAOK'a 3-1 yenilerek organizasyondan elendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla tek maç üzerinden yapılan eleme turu maçı, seyircisiz olarak oynandı.

Müsabakada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 7. ve 24. dakikalarda Tzolis, 30. dakikada Pelkas kaydederken, Beşiktaş'ın tek golü 37. dakikada Larin'den geldi. 

 

PAOK-BJK-AA (5).jpeg

Siyah-beyazlı ekip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek / Fotoğraf: AA

 

Mehmet Demirkol: Geçen sezonu bitiren takım olsaydı maçı çevirirdi

Karşılaşmayı yorumlayan Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Şampiyonlar Ligi elemesinde 3 ön eleme oynayacak takımın temeli sağlam olursa büyük bir şans olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Ancak yenilenen ve bütçe dengesi alt-üst olan bir takım için büyük bir lanet olacağı da kesin. Dünkü gibi karşılıklı kaos yaşayan iki takım olduğunda ise iş Rus Ruleti’ne dönüyor. Şu açık: Eğer geçen sezonu bitiren takımla Beşiktaş sahada olsaydı 3-0 geriye düşse bile maçı çevirirdi. PAOK'u takip eden birisi de ‘geçen sezonki takım olsa maç tarihi farkla biterdi’ derdi. Hepsi bir yana, eğer zamanda geriye dönme şansı olsaydı Sergen Yalçın bu kadar değişen ve standardı sarsılan takımına geçen seneki ön alan oyununu değil deplasman stratejisini uygulatmayı tercih ederdi sanırım. 

Sergen Yalçın'ın yeni trasnferler Welinton ve N’Sakala’ya inandığını ve bunda bir sorun olmadığını aktaran Demirkol, şunları kaydetti:

Ben de toparlanacaklarına güveniyorum. Ama Atiba'nın sezona yavaş girişlerini de göz önüne aldığınızda Lens'in sağ bek oynadığı maçta oyun merkezini bu kadar öne çekmek büyük riskti. Buna gerek var mıydı?

 

PAOK-BJK-AA (4).jpeg
Onay: "Beşiktaş'ta savunmanın hali içler acısıydı" / Fotoğraf: AA

 

Güntekin Onay: Beşiktaş karşılaşmaya hiç de hazır çıkmadı

Hürriyet gazetesi yazarı Güntekin Onay, siyah-beyazlıların geçen sezonki ideal 11'inden giden oyunculara ve takım yerleşim planına vurgu yaptığı yazının ilgili bölümü şöyle:

Beşiktaş'ın takviye isteyen geçen sezonki ideal 11'inden kaleci Karius dahil, Ruiz, Caner, Gökhan, Elneny, Burak takımdan ayrılmış hatta 4-1-4-1 düzenindeki formasyona göre arkadaki 5 oyuncunun 4'ü değişmiş. Hazırlık maçı dahi oynamayan Beşiktaş, ne yazık ki bu önemli karşılaşmaya hiç de hazır çıkmadı. PAOK öyle ahım şahım bir takım değil ancak 30’uncu dakikada maç 3-0’ a geldi. Savunmanın hali içler acısıydı. Orta alan pas yapamadı. Beşiktaş her hattıyla hiç güven ve ışık vermedi.

 

PAOK-BJK-AA (1).jpeg
Meleke: "Hakem, PAOK'a kartlar konusunda cimri davrandı" / Fotoğraf: AA

 

Uğur Meleke: 30 yıldır benzer cümleler kurduk ama dün gerçekten "talihsizdik"

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın sağ bekte Lens'le başlamasını hata olarak değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, maçın kalan bölümünde Beşiktaş'ın maçı çevirebileceğini ancak hakeme takıldığını dile getirdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

30 yıldır Avrupa kupalarında birçok maçta benzer cümleler kurduk ama dün gerçekten fena halde "talihsizdik". Maalesef İtalyan hakem, 30’a yakın faul yapan, stratejik faulcü PAOK'a kartlar konusunda çok cimri davranarak kesti hızımızı. 

Beşiktaş’ın muhtemel 11’ini gördüğünde aklında oluşan en güçlü soru işaretinin Lens olduğunu belirten Meleke, şu değerlendirmeyi yaptı:

Çünkü rakibin en iyi oyuncusu, orta sahanın solunda oynayan Giannoulis. Yunan sol kanatla hem Marsilya hem de Newcastle ilgileniyor ve bu maçtan sonra fiyatını 1 milyon euro daha artırdığı kesin! Giannoulis, ilk yarım saatte Lens’in kanadını otobana çevirdi. Maçın da fişini sol açık Tzolis'le beraber çok kısa sürede çekti maalesef.

 

PAOK-BJK-AA (2).jpeg
Ece: "Beşiktaş'ın oyunda kalmasını sağlayan genç Ersin'in kurtarışları oldu" / Fotoğraf: AA

 

Ali Ece: PAOK, Beşiktaş’ın zayıf yönünü maalesef çok iyi analiz etmiş

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön elemesi gibi kritik bir maçtan önce hiç hazırlık maçı yapmamasını "büyük bir hata" olarak nitelendiren Fanatik gazetesi yazarı Ali Ece, bu durumun müsabakanın ilk düdüğünden itibaren görüldüğünü ifade etti:

Halihazırda ilk 11'de geçen sezon Beşiktaş forması giymemiş 4 oyuncu (Larin, Welinton, N'Sakala, Mensah) varken her şeyden önce oyuncuların birbirlerine adapte olabilmesi için hazırlık maçı yapmak gerekirdi. Bu kritik ön elemeden önce iki hazırlık maçı yapan PAOK ayrıca Beşiktaş'ın zayıf yönünü de maalesef çok iyi analiz etmiş: Savunmasını önde kuran Beşiktaş'ın sağ bekte gerçek bir sağ bekle sahaya çıkmaması, PAOK'un hızlı genç yeteneği Tzolis'in ilk yarıya damga vurmasına sebep oldu. Lens’in gole sebep olan hatalarından daha büyük hata varsa o da bu maç kadrosundan Lens'i sağ bek oynatmak zorunda kalmaktı! İkinci yarıda Necip'in sağ beke geçmesinden sonra arıza biraz giderilse de Beşiktaş'ın oyunda kalmasını sağlayan genç Ersin'in kurtarışları ve Oğuzhan'ın oyuna girmesi oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU