Fade Gıda’dan pandemi açıklaması: 2019’da 200 bin euro olan organik ürün talebi, 2020’de 1 milyon euro’ya çıktı

Her türlü kurutulmuş meyve ve sebzenin ithalat ve ihracatını yapan İzmir merkezli şirket Fade Gıda, sağlıklı gıdaya yönelimin arttığı pandemi boyunca organik ürün talebinin geçen seneye göre 5’e katlandığını açıkladı

Fotoğraf: Getty Images

1995’ten bu yana İzmir Menemen’de faaliyet gösteren, kurutulmuş gıda ve konserve konularında uzmanlaşmış Fade Gıda, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamada pandeminin sağlıklı beslenme trendini artırdığını söyledi. 

Kendilerine gelen organik kurutulmuş domates talebinde de artış yaşandığını belirten Fade Gıda, “2019 yılında yaklaşık 200 bin euro olan organik ürün talebine karşılık, 2020 yılında yaklaşık 1 milyon euro tutarında sipariş alınmıştır” ifadelerine yer verdi. 

Açıklamda katma değeri ve kârlılığı yüksek ürün segmenti olan organik ürün için üretim ve tedarik çalışmalarının devam edeceği belirtildi. 

1995 yılında İzmir Menemen'de kurulan Fade Gıda, her türlü sebze ve meyve kurutma işlemleri, kurutulmuş veya konserve sebze ve meyvelerin alımı satımı, işlenmesi, pazarlanması, komisyonculuğu, bayiliği, ithalat ve ihracatı ile ilgileniyor. 

Bunun yanı sıra büyük ve küçükbaş hayvanları, kümes hayvanları yetiştiren, kesimini, alım ve satımını yapan şirketin fidecilik ve AVM faaliyeti de bulunuyor. 

Fade Gıda,  2,40 lira hisse fiyatıyla ilk kez 29 Temmuz 2020 tarihinde halka arz edildi. Şirketten yapılan açıklamanın ardından hisse değeri yüzde 3’ün üzerinde yükseldi. 


Independent Türkçe 


DAHA FAZLA HABER OKU