Luiz Gustavo: Fenerbahçe'nin adı bile şampiyonluk için her zaman favoridir

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Luiz Gustavo, Türkiye'yi çok sevdiklerini dile getirerek, "Burada geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" dedi

Luiz Gustavo / Fotoğraf: Twitter @Fenerbahce

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdükleri Topuk Yaylası'nda kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon hazırlıklarını değerlendiren Brezilyalı futbolcu, şöyle konuştu:

Yeni bir süreç içerisindeyiz. Yeni bir felsefeyi, yeni bir oyun tarzını anlamaya çalışıyoruz. Antrenmanlarda daha çok bunun üzerine çalışıyoruz. Yarışmacı bir takım oluşturmak istiyoruz ki önümüzdeki sezon hedeflerimizin hepsine ulaşabilelim. Atmosfer çok iyi. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, çünkü burada oynayan her oyuncu sorumluluğunun bilincinde. 

 

 

"Maçları kazanmak istiyorsanız, ligi kazanmak istiyorsanız önce takım ruhu olan bir takım oluşturmamız gerekiyor" sözünü her zaman söylediğini dile getiren Brezilyalı futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

Aslında bu kamp sürecinde oluşturmak istediğimiz şeylerden biri de bu. Yeni gelen oyuncuların hepsi çok kaliteli, bize yardım edecekleri konusunda hiçbir şüphemiz yok ki beklentimiz de bu yönde. Amacımız çok sayıda kaliteli oyuncudan oluşan takımdan bir takım ruhu oluşturmak ve kazanan bir takım ortaya çıkarmak.

Ailesiyle birlikte İstanbul'da çok mutlu olduğunu söyleyen Gustavo, şöyle konuştu:

Her şey çok güzel gidiyor diyebilirim. Açıkçası bizim çok sakin bir hayatımız var ve genellikle evde vakit geçirmeyi seviyoruz. Zaman zaman bilmediğimiz restoranlarda yemek yemeye gidiyoruz. Oğlumla vakit geçirmeyi seviyorum. Eşim, oğlum ve ben, İstanbul'da çok mutluyuz. Fenerbahçe'de geçirdiğimiz süre boyunca burada geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz, çünkü Türkiye'yi gerçekten çok seviyoruz.

"Fenerbahçe'nin adı bile her zaman şampiyonluk için favoridir"

Teknik direktör Erol Bulut'un sahaya koymalarını istediği sistemle ilgili sürekli kendileriyle konuştuğunu aktaran Luiz Gustavo, şunları kaydetti:

Fenerbahçe'nin adı bile her zaman şampiyonluk için favoridir. Bizim her zaman için yarıştığımız kulvarlarda en üst sıralarda olmamız gerekir. Tabii ki özveri göstermediğiniz ve çok çalışmadığınız müddetçe bunu başarmanız mümkün değil. Hocamız da uygulamak istediği sistemi bize anlatmak için sürekli bizimle iletişim halinde. Tabii ki biraz süreye ihtiyacımız var. Ama ben gerçekten çok inanıyorum ve takım olarak da çok öz güvenliyiz. Çalışmalarımızı en iyi şekilde yürütüyoruz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019-20 sezonu ara transfer döneminde Fransa'nın Marsilya Kulübü'nden transfer edilen Gustavo, sarı-lacivertli formayla çıktığı 32 maçta 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Ülkesinde Corinthians Kulübü'nde futbola başlayan Gustavo, kariyeri boyunca Club Regata, Hoffenheim, Bayern Münih, Wolfsburg ve Marsilya'da forma giydi.

Luiz Gustavo'nun Fenerbahçe ile sözlemesi, 2023'te sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU