Şampiyonlar Ligi finali sonrası Paris sokakları karıştı: 16 polis yaralandı, 148 kişi gözaltına alındı

Devler Ligi'nde PSG'nin Bayern Münih'e 1-0 mağlup olduğu maç sonrası Paris'te olaylar çıktı. Paris emniyeti, 16 polisin yaralandığını, 148 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e 1-0 kaybeden Paris Saint-Germain'de (PSG) taraftarlar, maç sonrasında polisle çatıştı.

 

Paris sokakları-1.jpg
Fotoğraf: AA

 

PSG'li taraftarlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanan karşılaşmayı izlemek için Fransa'nın başkenti Paris'teki Parc des Princes Stadı ve etrafında toplandı.

 

Paris sokakları-2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan taraftarlar ile emniyet yetkilileri arasında maç sonrası çatışmalar yaşandı. Bazı araçlar ateşe verilirken, mağazaların camları kırıldı.

 

Paris sokakları-3.jpg
Fotoğraf: AA

 

Paris Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, olaylar sırasında 148 kişi gözaltına alınırken, maske takmayan 404 kişiye ceza kesildi.

 

 

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olaylarda 16 polisin yaralandığını, 12 dükkan ile 15 aracın zarar gördüğünü ifade etti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU