Salgında komşularına göre daha ağır bilançonun ortaya çıktığı İsveç’te Başbakan Lofven, virüsle mücadelede izledikleri yöntemi doğru buldu

Ülkesinde koronavirüs vaka ve ölümlerinin komşu ülkelere göre daha yüksek olmasına rağmen İsveç Başbakanı Stefan Lofven, salgınla mücadelede doğru stratejiyi seçtiklerini söyledi

Stefan Lofven / Fotoğraf: AFP

Komşuları Norveç, Finlandiya ve Danimarka'ya kıyasla, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında daha ağır bir bilançonun ortaya çıktığı İsveç'te, Başbakan Stefan Lofven, virüsle mücadelede izledikleri yöntemi haklı buldu.

Dagens Nyheter gazetesine konuşan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, "Bireyleri korumak, enfeksiyonun yayılımını sınırlamak gibi, benimsediğimiz stratejinin doğru olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Şu an haklı olduğumuzu düşünen epeyce insan var”

Lofven, "En çok tartışma konusu olan ve İsveç'te farklı yaptığımız şey, okulları kapatmamamızdı. Şu an haklı olduğumuzu düşünen epeyce insan var" dedi.

Lofven ayrıca, Halk Sağlığı Kurumu'nun yüz maskesini zorunlu kılmama yönündeki kararını da savunarak "Söyledikleri ve kesinlikle inandığım şey, kullandığımız esas araç olamayacakları" diye konuştu.

Lofven, "Yine de önemli olan sosyal mesafe, test ve izleme. Bulaşı azaltmak için ana odak noktamız bunlar olmalı" diye ekledi.

Pek çok Avrupa ülkesi sıkı karantina uygulamalarına başvururken İsveç, salgın sürecinde sosyal mesafeye odaklanan bireysel tedbirleri öne çıkarmıştı.

Vaka ve ölüm oranlarında düşüş devam ediyor

İsveç'te, komşu ülkelere kıyasla Kovid-19 kaynaklı ölümler daha fazla olsa da, sıkı karantina tedbirleri uygulayan İngiltere ve İspanya kadar ağır bir bilanço oluşmadı.

Öte yandan Avrupa'nın pek çok bölgesinde, seyahat ve sosyal etkileşimler üzerindeki kısıtlamalar kademeli olarak kaldırıldıkça yeni vakalarda artış görüldü. 

Ancak İsveç’te, son haftalarda hem vakalarda hem de ölümlerde düşüş yaşadı.

 

Independent Türkçe, Sputnik
 

DAHA FAZLA HABER OKU