Kılıçdaroğlu’ndan bayram isteği: Bütün siyasi partilerin genel başkanları bir masaya otursa ve herkes anılarını anlatsa…

CHP lideri, siyasi yaşamına dair yaptığı açıklamalarda, toplumun liderleri siyaset yapmadan da görmesi gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Armağan Çağlayan’ın YouTube’daki programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir bayram isteğinde bulunduğunu ifade etti.

CHP lideri, “Ben bayramda televizyoncu arkadaşlara dedim ki; ‘ya şöyle bir program yapsanız mesela, bütün siyasi partilerin genel başkanları bir bayramda bir masaya otursa ve herkes anılarını anlatsa, siyaset yapmasa ama. Ne olacak? Yani biz de insanız” dedi.

“Siyasete girdikten ve belirli bir noktaya geldikten sonra hayat sizin hayatınız olmuyor aslında” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Yaşadığınız ortam da sizin ortamınız olmuyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Oysa biz de insanız. Bizim de artılarımız var, eksilerimiz var, sevindiğimiz günler var, üzüldüğümüz günler var. Hatta ben bayramda televizyoncu arkadaşlara dedim ki; ‘ya şöyle bir program yapsanız mesela, bütün siyasi partilerin genel başkanları bir bayramda bir masaya otursa ve herkes anılarını anlatsa, siyaset yapmasa ama. Ne olacak? Yani biz de insanız. Toplum bizi bir de insan olarak görmeli. Lider olarak değil bir de insan olarak görmeli. Bizim artılarımızı, eksilerimizi, yaşadığımız acıları, sevinçleri görmeli. Ama bunlar olmuyor.

Linç sırasında en çok üzüldüğü durumu anlattı

Kılıçdaroğlu, geçen sene nisan ayında Ankara Çubuk'taki şehit cenazesi sırasında uğradığı yumruklu saldırıya dair de kendisini en çok üze durumu anlattı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Şehidin cenazesini kıldırmadılar… Şehidin cenazesini kıldıralım da, bırakın bu duayı okuyalım da ondan sonra beni öldürmeye kalkın. Bari hiç değilse bırakın İslami olarak bu görevimizi bir yapalım. Bir cenazeyi kaldıralım, Fatiha'yı okuyalım, namazımızı kılalım. Bari bunu yapalım. Attıkları sloganlar, şunlar, bunlar, hakaretler, küfürler… Yazık günah ya… Bana saygı duymuyorsan şehide saygı duy.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU