Altun'dan muhalefete 'Biden' tepkisi: Biz konuştuk, siz neden sustunuz?

Altun, Biden'in Erdoğan hakkındaki açıklamalarına net bir tepki göstermedikleri suçlamasıyla muhalefet partilerini eleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD’nin Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden’in Erdoğan hakkındaki açıklamalarına tepki göstermedikleri gerekçesiyle muhalefet partilerini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, "Hep bir ağızdan "7 ay niye beklediniz" diye soruyorlar. Sizi bekledik" ifadelerini kullandı.

Altun şunları kaydetti:

Biden'ın "muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz" sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan "7 ay niye beklediniz" diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?

Ne olmuştu?

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden, New York Times’a daha önce New York Times'a verdiği röportajda Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan için "Türk muhalif liderler Erdoğan’ı yenmeli. Bu darbeyle değil seçim süreciyle olmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Biden "Bence şu an ona farklı bir şekilde yaklaşmalıyız ve muhalif liderliğini desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz" yorumunda da bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU