Enola Holmes: Netflix, Sherlock'un kardeşini konu alacak filmin ilk fragmanını yayımladı

Stranger Things dizisindeki performansıyla beğeni toplayan Millie Bobby Brown, Enola Holmes rolüyle seyirciyle yeniden buluşacak

Eylül'de Netflix'te yayımlanması beklenen film sosyal medyada da heyecan yarattı (Netflix)

Stranger Things dizisindeki Eleven rolüyle büyük bir başarı elde eden Millie Bobby Brown’ın, seyirciyle yeniden buluşacağı Sherlock Holmes’ün kız kardeşini konu alacak Enola Holmes filminin ilk fragmanı yayımlandı.

Britanyalı yazar Arthur Conan Doyle’un efsanevi karakteri Sherlock Holmes’ü Henry Cavill’in canlandıracağı filmin 23 Eylül’de Netflix’te yayımlanması bekleniyor. Netflix'in gizemli bir mesajla yayımladığı paylaşımdaki yapbozun düzenli hale getirilmesi filmin Eylül'de ekranlara geleceğine işaret ediyor. 

Stranger Things dizisindeki performansıyla Emmy Ödülleri’nde iki kez aday gösterilen Brown’ın, Enola Holmes rolünü nasıl canlandıracağı da merakla bekleniyor. 

Nancy Springer’ın kaleme aldığı Enola Holmes Mysteries roman serisinden uyarlanan filmde Enola Holmes, kaybolan annesine dair sorunları çözmek için kardeşlerinden yardım istiyor. Ancak aradığı desteği bulamayan Enola, annesine dair gizemi tek başına çözmek için Londra’ya gider. 

Bununla birlikte Enola, hikaye örgüsü içinde siyasi tarihin akışını da değiştirebilecek bir komplonun ortasında kendini bulur. 

 

 

Netflix, bahsi geçen filme dair ilk görüntüleri yayımlayarak Sherlock Holmes hayranlarını heyecanlandırdı. 

Sosyal medyada da tartışma ve heyecan yaratan videonun sonunda Brown, hınzır bir gülüşle kameraya dönüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre gelecek haftalarda daha uzun bir fragmanın yayımlanması bekleniyor. Ancak şimdilik hayranlar yalnızca karakterin kısaca tanıtıldığı videoyla yetinmek zorunda. 

Fragmandan görüldüğü kadarıyla Brown, Enola Holmes rolüyle sessiz ve ciddi Eleven karakterinden epey farklı bir biçimde ekranlara gelecek. 

Bununla birlikte film daha önce Arthur Conan Doyle’un ailesinin Netflix’e açacağı davayla da gündeme gelmişti. Doyle’un ailesi filmin uyarlandığı kitap serisinin ünlü yazarın 10 kitabının telif hakkını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. 

2014'teki bir davada hakimin 1923'ten önce yazılan tüm Holmes hikayelerinin kamu malı olduğuna hükmetmesinin ardından aile Conan Doyle'un eserlerinin çoğunda haklarını kaybetmişti.Ancak aile Enola Holmes’ün 1923 ve 1927 arasında yazılan öykülerden parçalar barındırdığını öne sürüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Filmloverss

DAHA FAZLA HABER OKU