Albayrak: Türkiye’de borçluluk gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumda

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Türkiye’de hanehalkı borçluluğunda kişi başına düşen borç miktarının bin 291 dolar olduğunu söyledi. Albayrak, bu miktarın gelişmekte olan ülkelerde 26 bin 680 dolar olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’de kişi başına düşen borç miktarının bin 291 dolar, gelişmekte olan ülkelerde 26 bin 680 dolar olduğunu söyledi. 

Albayrak,  kişi başına düşen borç miktarın dünya ortalamasının ise 6 bin 271 dolar olduğunu belirtti. 

“Kamu borçluluğunda ise Türkiye'nin rakamları dünya ortalamasının üçte biridir” diyen Albayrak, ”Türkiye, hanehalkı ve kamu borçluluğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumdadır. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’de borçluluk gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumda” açıklamasını yapan Bakan,  “Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup Türkiye’ye karanlık günler yaşatanlar, bugün ‘borçluluk’ üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor” dedi.
 


Merkez Bankası'nın cuma günü açıkladığı Ödemeler Dengesi İstatistiklerine göre 2019’un ilk yarısında 185 milyon dolar cari fazla veren bilanço, 2020’nin ilk altı ayında 19,8 milyar dolar açık verdi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre ise temmuzda merkezi bütçe giderleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,1 artarak 116 milyar 225 milyon lira oldu. Bütçe gelirleri ise yüzde 7,4 azalarak 86 milyar 529 milyon lira kaydedildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU