İsrailli muhabir, Dubai'den yaptığı canlı yayın sırasında bayıldı

BAE ile varılan normalleşme anlaşması sonrası Kanal 13 muhabiri, gelişmeleri aktarmak için Dubai'ye gitti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi için imzalanan anlaşma sonrası İsrail'in en önemli haber kanallarından Kanal 13 muhabiri Doron Herman, BAE'nin dünyaca ünlü şehri Dubai'ye gitti.

Burada iki ülke ilişkileri ve son gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Herman, yaptığı canlı yayın sırasında bayıldı ve yere yığıldı.

Kanaldan yapılan açıklamada, Herman'ın aşırı yorgunluk ve yoğun çalışma sonucu bitkin düştüğü ve bu nedenle bayıldığı, ancak yapılan tetkiklerde muhabirin sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe günü İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Trump'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu tarihi bir gün." değerlendirmesi yapmıştı.

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın haberinde ise İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU