Ant-Man ve Wasp: Scott, Endgame'den önce Kuantum Alanı'nda ne kadar süre kaldı?

Ant-Man ve Wasp, Scott’ın Kuantum Alanı’nda sıkışıp kalmasıyla sona ermişti, peki Scott Endgame’de görünmeden önce orada ne kadar süre kaldı?

Daha önce Ant-Man 3'ün Avengers 5 öncesinde önemli bir uğrak olabileceği belirtilmişti (Marvel)

Scott Lang, Ant-Man ve Wasp (Ant-Man and the Wasp) ve Avengers: Endgame arasında ne kadar süre Kuantum Alanı’nda sıkışıp kaldı?

Kuantum Alanı kavramı Marvel Sinematik Evreni açısından fazlasıyla hayati ve ilk olarak 2015 yapımı Ant-Man’de Michael Douglas’ın canlandırdığı Hank Pym, Lang’ı atom altı bölgeye gitmemesi gerektiği konusunda uyardığında bahsedilmişti. 

Paul Rudd’ın canlandırdığı karakter bunu yine de yaptı ve gerçek dünyaya dönmenin bir yolunu buldu. 

Öte yandan, Scott Kuantum Alanı’nda maceraya atıldığı sırada Thanos ölümcül biçimde parmağını şıklatır ve Scott çıkışsız biçimde kalır. Normal boyuta dönemeyen Scott, Avengers: Endgame’de doğrulanan biçimde bu öldürücü hamlenin kurbanlarından biri olarak listelenmişti. 

Nihayetinde Ant-Man atom altı alandan çıkarak gerçek dünyaya dönmüştü. Peki ne kadar süre orada kaldı?

Ant-Man ve Wasp sahnesinin, Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ndaki (Avengers: Infinity War) Wakanda Savaşı ile uyumlu olması gerekiyor çünkü Thanos’un parmak şıklatmasının kurbanları aynı anda ortadan kaybolmuştu. Bu da sahneyi 2018’in ortalarına koyuyor. 

 

 

Screen Rant'in haberine göre Avengers: Endgame, 2023’te harekete geçiyor ve Scott o yılın Ekim’inde ortaya çıkıyor. Bu da Scott’ın 5 yıldan uzun bir süre, muhtemelen 5,5 yıl boyunca kayıp olduğuna işaret ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tarih çizelgesi 2007’de doğan ve 16 yaşında babasıyla yeniden bir araya gelen Cassie Lang’ın yaşıyla da uyumlu. Bununla birlikte bu yalnızca dışarıdan bir bakışı yansıtıyor. Kuantum Alanı’nda saatler çok farklı biçimde ilerliyor. 

Bu yüzden Scott’ın yokluğu muhtemelen onu sevenlerin hissettiğinden daha kısaydı. Minibüsten kaçtıktan sonra, Scott mantıklı bir şey yapar ve Yenilmezler’i çağırır ya da onlardan kalanları. 

Thanos’un neden olduğu hasarı geri almanın muhtemel bir yolu üzerine düşünen Scott, Kuantum Alanı’nı kullanmayı zamanda geri gitmek için ortaya atar ve “benim için 5 saatti” diyerek Black Widow ve Kaptan Amerika’yı şaşkın biçimde bırakıyor. 

Zaman, Kuantum Alanı’nda belirli ve sınırlı bir şey değil. Kuantum Alanı’nda hiçbir şey gerçek dünyadaki gibi işlemiyor. Dolayısıyla Kuantum Alanı’nda geçen zamanı gerçek dünyadakiyle eşlemek açısından herhangi bir kural mevcut değil. 

Ant-Man, sıkışıp kaldığı 5 yılın kendi bakış açısından görece kısa gelmesi nedeniyle epey şanslı görünüyor. 

Scott’ın Kuantum Alanı’nda geçirdiği 5 saat Avengers: Endgame açısından kullanışlı bir hikaye mekaniği oluşturuyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU