Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Selçuk, 21 Eylül'e kadar uzaktan eğitimin devam edeceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle açılacağını bildirdi. 

Selçuk, "21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak" dedi.

2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımıza ilişkin kararları olgunlaştırdıklarını belirten Selçuk, "Aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre 31 Ağustos'ta okulları uzaktan eğitimle açıyoruz" dedi.

Okulların ilk haftası boyunca özel bir uyum programı uygulayacaklarını belirten Selçuk şunları kaydetti: 

Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Aşamalı, seyreltilmiş demek,  belli sınıf düzeylerinin aşamalı olarak açılması, belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesi demek. Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, canlı dersler ve EBA TV vasıtasıyla giderilecek. 

“Uzaktan eğitim araçları EBA televizyon kanalları, öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler, EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan oluşuyor. Ayrıca hazırlanan destek materyalları ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Selçuk şöyle devam etti:

Okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, personele, servis sürücülerine varana kadar herkesin sağlık durumları, test kodlarıyla takip altında olacak. Gerekli önlemler alınacak. Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri standartlar hususunda kılavuz çerçevesinde belirlenmişti. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin teneffüste neler yapacağı konusunda kılavuzumuzda açıklanacak. Maske temin edilecek. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda birtakım kılavuzları daha önce de hazırlamıştık. Bu standartlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada ve okullardadırlar.

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz için hazırlanan bu kılavuzun takibi devam edecek” bilgisini paylaşan Selçuk, “Okulun ilk haftasında özel bir uyum çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve personel alımları devam ediyor. Bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz” dedi.

Selçuk şöyle devam etti:

Okullarımızla ilgili ihtiyaç kalemleri tek tek çıkarılmıştır, bunların takibi de devam ediyor. Okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için gereken planlamaları yaptık. Kısa zaman içerisinde öncelikli okullarımızdan başlamak üzere bu destekler okullara ulaştıracak. Bakanlık bürokratlarımız çeşitli illerde gruplar halinde risk analizine katılacaklar. Yani sahadayız. Bu çalışmalarla Bilim Kurulu'nu da bilgilendirmeyi ve yol haritasını ortaya koymayı planlıyoruz. Tüm süreç boyunca sahada ve okullarda olacağız. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin eğitim yılını şimdiden kutluyor, yüzyüze eğitime bir an önce başlamak temennisini tekrarlıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU