Hollanda'nın Beyrut büyükelçisinin eşi patlamada yaşamını yitirdi

Kendisi de Dışişleri Bakanlığı'nda 26 yıldır hizmet veren, Hollanda'nın Beyrut Büyükelçisi Jan Waltmans'ın 55 yaşındaki eşi Hedwig Waltmans-Molier, patlamada ağır yaralanmıştı

Beyrut Patlaması'nda ağır yaralanan ve dört gün sonra yaşamını yitiren Hedwig Waltmans-Molier, 55 yaşındaydı/ Fotoğraf: Government.nl

Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta gerçekleşen patlamada ağır yaralanan, Hollanda'nın Beyrut Büyükelçisi Jan Waltmans'ın eşi Hedwig Waltmans-Molier yaşamını yitirdi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda Bakanlıkta insan kaynakları personeli olan Hedwig Waltmans-Molier'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Stef Blok ve Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Sigrid Kaag'ın Watmans ailesine gönderdikleri taziye mesajına da yer verilen açıklamada, çiftin bir hafta önce tatillerini bitirip Beyrut'a döndükleri belirtildi. Açıklamaya göre patlama sırasında Hedwig Waltmans-Molier, evlerinin salonunda eşinin tam yanında duruyordu. 
 


38 yıldır birlikte olan Jan-Hedwig Waltmans çiftinin iki çocuğu bulunuyordu. 1994'de Dışişleri Bakanlığı'na giren Hedwig Waltmans-Molier, Bangladeş'in başkenti Dakka, Zambiya'nın başkenti Lusakka ve Sudan’ın başkenti Hartum’da da görev yapmıştı. 

Son olarak Bakanlık'ın İnsan Kaynakları Departmanı'nda görev yapan 55 yaşındaki Waltmans-Molier, Lahey ve Beyrut arası çalışıyordu. 

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Sefire'nin yanı sıra aralarında diğer büyükelçilik çalışanlarının bulunduğu altı Hollanda vatandaşının yaralandığını duyurmuştu. 

Hollanda, Beyrut'taki vatandaşlarına yardım amacıyla 67 kişilik bir kurtarma ekibi yolladığını açıklamıştı.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU