Merkez Bankası, BDDK ve banka genel müdürlerinin üç saatlik toplantısı sonrası açıklama: İşbirliği mesajı verildi

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada bankacılık otoritelerinin bir araya geldiği toplantıda Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın gelecek dönemdeki likidite yönetimi ve fonlama politikası konusunda bilgilendirme yaptığı belirtildi

Fotoğraf: iStock/@tunart

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri, TBB’nin ev sahipliğinde 6 Ağustos akşamı bir araya geldi. 

Toplantıyla ilgili detayları 7 Ağustos sabahı açıklayan TBB, yaklaşık üç saat süren toplantının “büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi” amacıyla gerçekleştiğini duyurdu. 

“Toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı verdi” denilen TBB açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 
 

Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir. 

Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu. 

BDDK Başkanı Sayın Akben salgın döneminde devreye alınan düzenlemelerin etkilerine ve normalleşme dönemine ilişkin düşünülen politikalara yönelik değerlendirmeler yaptı. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU