Karamollaoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı: Adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hakim olduğu bir iklime vesile olmasını temenni ediyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Kurban Bayramı'nın farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamız, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olmasını diliyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bayram namazını Ankara Balgat'taki Hamidiye Camisi'nde kıldı.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Karamollaoğlu, cami çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Salgın nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Karamollaoğlu, "Rahat bir ortamda birbirimizle musafaha ederek ve kucaklaşarak bu bayramı maalesef ifa edemiyoruz. Tabii memleketimizden de bütün İslam aleminden de hacca giden kimse olmadı, sadece Suudi Arabistan'da bulunanlardan belli sayıda insanların hem tavaf yapmasına hem de Arafat'ta, Müzdelife'de bulunmalarına imkan verilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Aralarında partisinin eski Bolu İl Başkanı'nın da yer aldığı pek çok ismin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Karamollaoğlu, Türkiye'nin pek çok ülkeye kıyasla daha iyi durumda olduğunu ifade ederek, sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu:

Bu bayramda da mesafeye hakikaten dikkat etmemiz ve maskelerimizi takmamıza ihtiyaç var. Allah rahmet eylesin bir il başkanımızı kaybettik, eski Bolu İl Başkanımız rahmeti rahmana kavuştu. Tabii yakın arkadaşlarımızdan, bildiklerimizden hayatlarını kaybedenler oldu. Bütün dünyada bu salgın var ancak hamdolsun sanki Türkiye'miz diğer ülkelere kıyasla biraz daha iyi bir durumda gibi gözüküyor, böylece de devam eder, netice de inşallah kısa zamanda alınır diye ümit ediyoruz.

Kurban Bayramı dolayısıyla Twitter hesabından da videolu mesaj yayımlayan Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl birçok vatandaşın hac ibadetini yerine getiremeyeceğini, milyonlarca vatandaşın da kurbanlarını kendi memleketlerinde keserek ibadetlerini ifa edeceklerini belirtti.

Temel Karamollaoğlu, Twitter mesajında birlik, hoşgörü ve sağduyu vurgusu yaptı:

Biliyoruz ki kurban, Cenabıhakk'a ubudiyet ve teslimiyet ile birlikte bütün mahlukata şefkat ve merhametin simgesidir. Kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma ve yakınlaşma günü olan Kurban Bayramı'nın birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamız, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamız yanında adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hakim olduğu bir iklime vesile olmasını temenni ediyorum.

 

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU