IŞİD terör hücresinin bulunduğu iddia edilen Sibirya kenti abluka altına alındı

Rus polisinin kordonuyla çevrilen bölgede halk tahliye edildi, elektrikler kesildi

Rus güvenlik görevlileri, IŞİD’in terör hücresinin bulunduğu öne sürülen Sibirya’nın Tümen şehrinde operasyon başlattı.

670 bin nüfuslu Tümen’i kordon altına alan polis ekipleri, şehir merkezinin batısında bazı caddeleri kapattı, bölge sakinlerini tahliye etti, elektrikleri ve sokak aydınlatmalarını kesti.

Gelişmeyle ilgili sosyal medyada yayımlanan bir videoda, onlarca zırhlı aracın civardaki caddelerden peş peşe geçtiği görüldü.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) yerel şubesinden yapılan kısa açıklamada, bölgeden saldırı hazırlığındaki bir grup teröriste dair istihbarat geldiği belirtildi.

Resmi açıklamada operasyonla ilgili daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Güvenlik kaynaklarından edindikleri bilgiyi aktaran Rus haber ajanslarıysa, “silahlı direnişin ardından” tüm terörist şüphelilerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yetkililer, bölgedeki terör tehdidini hafife almakla suçlanırken, yaşanan gelişme son 4 ayda Sibirya’nın batısını sarsan 3. şüpheli terör vakası oldu.

Bu olaylardan biri, 31 Aralık’ta Magnitogorsk yakınlarında yaşandı. Çok katlı bir binanın patlama nedeniyle kısmen çökmesi sonucu 39 kişi hayatını kaybetti.

Yapılan resmi açıklamada patlamanın gaz sızıntısından yaşandığı belirtilse de çok sayıda tanık ve adı açıklanmayan güvenlik kaynakları olayın terör saldırısı olduğunu kaydetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU