Ayasofya’da 86 yıl sonra ilk bayram… Erbaş: Kurbanlarımız bize emanettir, onları incitmeyelim

"Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim"

Ayasoya’nın Müslümanların ibadetine açıldığı gün minbere kılıçla çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün de aynı şekilde hutbe okudu. (Fotoğraf: AA)

Ayasofya Camisi’nde 86 yıl sonra ilk kez bayram namazı kılındı.

Kurban Bayramı namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Ayasofya'nın açılışında olduğu gibi bugün de elinde kılıçla minbere çıkan Erbaş burada okuduğu hutbede hem yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine dikkati çekti hem de kurbanlık hayvanlar konusunda bazı uyarılarda bulundu.

20200731_2_43695814_57109673-min.jpg
Ayasofya Camisi’nde 86 yıl sonra ilk bayram namazı, caminin içini ve çevresini dolduran vatandaşların katılımıyla kılındı. (Fotoğraf: AA)


Erbaş, şunları söyledi:

Kurbanlarımız bize emanettir. Onları incitmeyelim. Şefkatli ve özenli davranalım. Bayramlar sevinç günleridir. Komşularımızı, akrabalarımızı, hasta, yaşlı ve yalnız kardeşlerimizi bu sevince ortak edelim. Mübarek günlerde dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Bayramın huzurunu hep birlikte yaşayalım. Ancak hastalıkların yayılmasına sebep olarak bu kıymetli günleri hüzne çevirmeyelim. Maske ve güvenli mesafe kuralına riayet edelim. Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim. Ayrıca Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte tamamlayacağımız teşrik tekbirlerini unutmayalım.

Namaz sonrası caminin bahçesinde bir açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk bayram namazını eda ettik. Bu ayrı bir heyecan milletimiz için. Ayasofya'nın açılması tarihimizde en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur, olacaktır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU