ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield Ayasofya'yı ziyaret etti

Yetkililerden bilgi alan Satterfield, camiyi dolaştı. ABD, Ayasofya'nın statüsünün değişimini olumlu bulmamıştı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Satterfield Ayasofya’yı ziyaret etti / Fotoğraf: Twitter

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield, Fatih ilçesine bağlı Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti.

Büyükelçilik resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda Satterfield'ın ihtişamını ve yapılışındaki teknik detayı bizzat görmek için Ayasofya Camisi'ni ziyaret ettiğini belirtildi.

Büyükelçilik hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Büyükelçi Satterfield, ihtişamını ve yapılışındaki teknik dehayı bizzat görmek ve bu anıtsal yapının taşıdığı evrensel değerin korunması ve erişime açık kalmaya devam etmesi için yürütülen yenileme ve restorasyon çalışmalarını daha iyi anlamak için #Ayasofya’yı ziyaret etti."

ABD: Türk hükümetinin Ayasofya kararı bizi hayal kırıklığına uğrattı

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararından sonra ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Türkiye hükümetinin Ayasofya'nın statüsünü değiştirme kararı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu yapı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nin önemli bir parçası" ifadelerini kullanmıştı.

Ayasofya'nın tüm ziyaretçiler için açık kalacağını umduklarını belirtilen açıklamanın devamında "Ayasofya'nın herkes için erişilebilir kalmasını sağlamaya dönük planlarını duymayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Ayasofya Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Temmuz'da kılınan cuma namazının ardından ibadete açılmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU