İYİ Parti’den sosyal medya yasasına tepki: Türkiye'nin karanlıklara koşuşunun miladıdır

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan “Bunu milletimiz not etsin. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye'de eskisi gibi olmayacak” dedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında sosyal medyaya ilişkin kanunu eleştirdi.

"Kişisel özgürlükler ve ifade özgürlüğünün önüne engel koymakta hiçbir beis görmeyen AK Parti'nin, insanların nefes almak için son kale olarak baktığı sosyal medyayı kapattığını" öne süren Türkkan, Türkiye'nin Çin, Kuzey Kore ve İran'dan sonra bunu uygulayan dördüncü ülke olduğunu söyledi.

Türkkan, "Bu, Türkiye'nin karanlıklara koşuşunun miladıdır. Bunu milletimiz not etsin. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye'de eskisi gibi olmayacak" diye konuştu. 

Getirilen müeyyidelerin hiçbirinin kolay kolay bir platform sağlayıcısının uygulayabileceği şeyler olmadığını ifade eden Türkkan, "Bunu bizim kadar AK Parti de biliyor. Zaten istediği o, uygulayamasınlar ve gitsinler. Türkiye, biraz daha karanlığa, biraz daha belirsizliğe hızla koşsun. Diledikleri buydu. Bugün sabah bunu maalesef gerçekleştirdiler" dedi. 

AK Parti milletvekillerinin, bu düzenlemenin sosyal medyanın ahlaksız paylaşımlardan korunması için olduğunu söylediklerini aktaran Türkkan, bununla ilgili bir yasanın zaten var olduğunu söyledi. 

"Siz nasıl Almanya ile Türkiye'yi kıyaslayabiliyorsunuz?"

Yasaklarla başarılı olmuş hiçbir yönetim olmadığını vurgulayan Türkkan "Göreceksiniz, bu yasa iktidarın ömrünü çok daha fazla kısaltacak. Bu zaten korkunun tezahürü ile ilgili yapılan bir düzenleme. Korkmayan insanlar bunu yapamaz" ifadelerini kullandı. 

AK Parti'nin buna ilişkin Almanya örneğini gösterdiğine işaret eden Türkkan, Almanya'da bu kanun çıkmadan önce tam iki sene toplumda tartışıldığını, katkı alındığını anlattı.  

Almanya'da sulh ceza mahkemelerinin olmadığını belirten Türkkan, 2020 yılı Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde Almanya'nın altıncı sırada bulunduğunu, insanların adalete olduğunu belirtti. 

Temel hak ve özgürlüklerde Almanya'nın beşinci, Türkiye'nin 123'üncü sırada olduğunu dile getiren Türkkan, "Siz nasıl Almanya ile Türkiye'yi kıyaslayabiliyorsunuz" diye sordu. 

 Türkiye'nin "istibdat dönemini" hak etmediğini söyleyen Türkkan, "İstibdat dönemini, cumhuriyetten önce yaşadık. Cumhuriyetle beraber bazı kazanımlarımız oldu. Bu kazanımlarımızı yüz yıldır devam ettirmeye çalışıyoruz. Ama bir gecede bunların hepsini yerle yeksan eden bir kanunla beraber Türkiye'yi bu hale getirdiler" dedi.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU