Süper Lig'in istatistikleri açıklandı: Penaltıdan en çok gol atan Galatasaray ve Trabzonspor, en çok kırmızı kart gören Fenerbahçe

Ligde 2019-20 sezonunun istatistikleri yayınlandı. En çok gol atan Trabzonsporlu Alexander Sörloth oldu. En çok sarı Ankaragücü, en çok kırmızı kartı Fenerbahçe gördü. Ligde penaltıdan en çok gol atanlar ise Trabzonspor ve Galatasaray

Medipol Başakşehir, 2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nu şampiyonlukla taçlandırdı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Medipol Başakşehir'in şampiyonlukla bitirdiği 2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun istatistiklerini yayınladı.

TFF Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü'nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırladığı Süper Lig 2019-2020 Sezonu istatistiklerinde en çok süre alan oyuncu, galibiyet sayıları, gol ve kart sayıları, oyuncu değişiklik sayıları gibi veriler yer alıyor.

 

 

Hazırlanan rapora göre Süper Lig'de bu sezon toplam 875 gol atıldı. Söz konusu gollerin 600'ü ayakla atılırken, 139'u kafayla, 115'i de penaltıdan geldi. 21 kez oyuncular kendi kalelerine gol attı.

 

Alexander Sörloth - AA.jpg
Süper Lig'de 2019-20 sezonunun gol kralı Alexander Sörloth / Fotoğraf: AA

 

Tamamlanan sezonda en çok gol atan futbolcu ise Trabzonspor'un Norveçli yıldızı Alexander Sörloth oldu.

2019-20 sezonunda ligde 34 maçta görev alan Sörloth, 24 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.

Sörloth'un ardından Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse 22 golle ikinci, Fraport-TAV Antalyasporlu Adis Jahovic 17 golle üçüncü oldu.

 

Fenerbahçe-AA.jpg
Fenerbahçe, 11 kez kırmızı kart görerek Süper Lig'in en hırçın takımı oldu / Fotoğraf: AA

 

Ankaragücü en çok sarı, Fenerbahçe en çok kırmızı kart gördü

Süper Lig'in 2018-19 sezonunda hakemler bin 385 kez sarı, 98 kez de kırmızı kartına başvurdu.

Ligi 32 puanla son sırada tamamlayarak küme düşen Ankaragücü, oynadığı 34 maçta 88 kez sarı kart görerek bu alanda zirvede yer aldı. Beşiktaş 87 sarı kartla ikinci, 86 kez kart gören Gençlerbirliği üçüncü oldu. Ligde mücadele eden takımlardan en az sarı kartı ise 65 kezle Medipol Başakşehir gördü.

Ligin şampiyonluk adayları arasında yer alan ancak üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla yarıştan kopan Fenerbahçe, bu sezon en çok kırmızı kart gören ekip oldu. 

Sarı-lacivertliler, 34 müsabakada 11 kez kırmızı kart görerek bu alanda zirvede yer aldı. Fenerbahçe'nin ardından 9 kartla Kayserispor ikinci, 8 kartla Yeni Malatyaspor üçüncü sırada yer aldı. Ligin en az kırmızı kart gören takımları ise 3'er kezle Alanyaspor, Beşiktaş, Sivasspor, Başakşehir ve Denizlispor olarak listelendi.

 

Falcao-AA.jpg
Galatasaray ligde Trabzonspor'la birlikte en çok penaltıdan gol atan takımlar oldu / Fotoğraf: AA

 

En çok penaltı golü Galatasaray ve Trabzonspor'dan

Süper Lig 2019-20 sezonunda penaltıdan en çok gol atan takımlar Galatasaray ve Trabzonspor oldu.

Sarı-kırmızılılar bu sezon attığı 51 golün 11'ini penaltıdan bulurken, bordo-mavililerin 72 golünün 11'i aynı şekilde kaydedildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 9'ar penaltı golüyle ikinci sırayı paylaşırken, Gaziantep Futkbol Kulübü, 49 golünün 8'ini penaltıdan bularak bu alanda üçüncü oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU