HSK ölümünden 1 yıl sonra Rabia Naz dosyasını inceleyecek

Evinin önünde yaralı halde bulunan ve hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası kızının ölümüne ilişkin soruşturmanın karartıldığını öne sürmüş ve inceleme talep etmişti

Rabia Naz 18 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde evinin önünde yaralı halde bulundu ve hastanede hayatını kaybetti

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın 12 Nisan 2018'de hayatını kaybettiği olayla ilgili baba Vatan'ın başvurusu, Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli ele alındı.

Kurulun toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili inceleme izni verildiği öğrenildi. Buna göre, HSK müfettişleri, süreci denetleyecek ve baba Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Giresun'un Eynesil ilçesinde de inceleme başlatılmıştı.

Rabia Naz 18 Nisan 2018’de öldü

11 yaşındaki Rabia Naz, Giresun'un Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi’ndeki evlerinin önünde yaralı bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirdi. İntihar olduğu ileri sürüldü. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan kızının ölüm nedeninin intihar değil trafik kazası olduğunu kanıtlamak için o tarihten bu yana mücadele veriyor. Babanın iddiasına göre Rabia Naz’a çarpan kişi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bağlantılı. Şaban Vatan delillerin karartıldığını söylüyor.

DAHA FAZLA HABER OKU