Bir ayda Çanakkale'de üçüncü yangın… Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Yangına 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle müdahale ediliyor" dedi

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
 
Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip gönderildi.
 
Ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladığı bildirilen yangın, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
 
Tarım arazilerinde yer alan balyaların zarar gördüğü yangının etkili olduğu bölgenin yakınlarındaki hayvan sahipleri, sürülerinin zarar görmemesi için söndürme çalışmalarına destek veriyor.

AW075832_04.jpg
Çanakkale'de bir ayda üçüncü yangın meydana geldi. Yangının söndürme çalışmaları devam ediyor / Fotoğraf:İHA

İzmir programını iptal ederek, Çanakkale'ye geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli şunları kaydetti:

"Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü, Eceabat Orman İşletme Şefliği, Eceabat mevkiinde, saat 14.55’te 5 ayrı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangına ilk müdahale 15.00'te yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle yangına müdahale edilmektedir. Burdur Bucak yangını kontrol altına alındı. Çanakkale Eceabat, Lapseki, Kemer ve Edirne Keşan büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Çanakkale merkez Yukarı Okçular'ı kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor."

Yangına bölgedeki vatandaşlar da imkanlarınca yardım etmeye çalışıyor.

Öte yandan, yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Çanakkele'de temmuz ayının başından bu yana üçüncü yangın meydana geldi. 6 Temmuz'daki yangında 450 hektar alan zarar görmüştü. 15 Temmuz'da da yine bölgede yangın meydana gelmişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU