İstanbul Valisi Yerlikaya, Ayasofya tedbirlerini açıkladı: Bazı yollar trafiğe kapatılacak, ziyaretçiler gelirken dört şey getirmeli

Yarın açılacak olan Ayasofya Camisi’nde alınan tedbirleri ve bugünden itibaren trafiğe kapatılacak caddeleri açıklayan Yerlikaya, ziyarete gelecek vatandaşların da uyması gereken kuralları sıraladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın açılacak olan Ayasofya Camisi’nde alınan tedbirler ve gelecek ziyaretçilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Herkes gibi kendisinin de çok heyecanlı olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Bu görkemli günü, hemşehrilerimizin, misafirlerimizin her birimizin en güzel şekilde yaşayacağını belirtiyorum” dedi.

Alınan tedbirlere ilişkin bilgi veren Yerlikaya, "Ayasofya'ya alınacak misafirlerimizin davetleri Diyanet İşleri tarafından yapılıyor. Kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan namaz kılma yeri olarak belirlendi" ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın yanlarında gelirken maske, seccade, sabır ve anlayış getirmelerini istiyoruz” diyen Yerlikaya şöyle devam etti:

Namaz kılınacak alanlara üç ana istikametten gelinecek. Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı. Namaz alanına girişler 11 ayrı kontrol noktasında, polislerimizce arama yapıldıktan sonra yapılacak. Geçişin hızlı ve kolay yapılabilmesi için misafirlerimizin el ve sırt çantaları getirmemelerini istirham ediyoruz.

Fatih Belediyemiz tarafından salgın önlemleri nedeniyle namaz kılınacak alanlarda saf düzeni işaretlemesi bu akşam saat 20,00'de başlanacak, sabah saatlerine kadar tamamlanacaktır. Namaz kılınacak alanlara misafirlerimizin girişleri yarın saat 10,00'dan itibaren başlayacaktır.

"Tarihi yarımadaya çıkacak yollar kapanacak"

Vali Yerlikaya, alınan tedbirler kapsamında bazı yolların trafiğe kapatılacağını belirterek, “Caminin açılışı nedeniyle Atatürk Bulvar, Gazi Mustafa Kemal Caddesi’nden tarihi yarımadaya giden tüm yollar ve Galata Köprüsü bugün 20’den itibaren trafiğe kapatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya şöyle devam etti:

Kenedi, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala caddeleri kapalı olacak. Bu araçların tarihi yarımadadan çıkışlarına da saat 24'e kadar izin verilecek. Avrasya tüneli açık olacak, deniz, metro ve Marmaray seferleri devam edecek.

İl dışından otobüsle gelen misafirlerimiz için Yenikapı etkinlik alanı tahsis edilmiştir. Yarın 10.00'dan itibaren cemaat camiye girebilecek. Camimiz gelmek isteyenler için sabaha kadar açık olacak

Yerlikaya, namaz alanına girerken, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacağını belirterek, 736 sağlık personeli, 1 helikopter ambulans olmak üzere toplam 101 ambulans görevlisinin alanda olacağını ifade etti.

İBB Ayasofya'daki ilk cuma namazı için önlemler aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ayasofya Camii’nde kılınacak ilk cuma Namazı öncesinde bir dizi tedbir aldı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İETT, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sultanahmet güzergahında 25 otobüs ile ücretsiz ring sefer yapacak. Yenikapı-Kazlıçeşme-Gülhane’de İSPARK otoparkları ücretsiz hizmet verecek.

Alanda, 25 biner adet su, maske, dezenfektan, tek kullanımlık seccade dağıtılacak. Haliç’teki derz yenileme çalışması durdurulacak. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU