Karamollaoğlu: Sosyal medya bahane edilerek fikir özgürlüğünün kısıtlanmasını doğru bulmuyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, sosyal medyada birtakım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirterek, “Fikir özgürlüğünün kısıtlanmasını ve susturulmasını doğru bulmuyoruz” dedi

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Partisinin eğitim merkezinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Karamollaoğlu, "Bu konudaki memnuniyetimizi, mutluluğumuzu tekrar tekrar dile getirdik, dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü bu önemli bir adımdır ülkemiz için" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bunu ne anlamak ne de anlatmak mümkün değil”

Karamollaoğlu, Ayasofya Camisi'nin açılışı sonrasında ülkenin problemlerine odaklanılması çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, dünyanın fındık üretiminin yüzde 60-65'ini karşıladığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Fındık, bizim her zaman derdimiz. Üretimin yüzde 65'ini karşılayan bir ülke, fındık fiyatlarını belirlemede etkili olmuyor. Bunu ne anlamak ne de anlatmak mümkün değil" dedi.

Karamollaoğlu, Van Gölü'nden hala mülteci cesetlerinin çıkarıldığını anımsatarak, hayatını kaybedenlerin sayısının 60'ı geçtiğini, bu insanların hayatlarını tehlikeye atarak memleketlerini neden terk ettiğini sorusunu herkesin düşünmesi gerektiğini belirtti.

“Irkçılık ortak barış ve yaşamı tehdit eden bir mikroptur”

Geçen hafta hayatını kaybeden Suriyeli Hamza'ya da değinen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Bugün ırkçılık problemi bütün dünyanın problemidir. Irkçılık, bir fikir ve ideoloji değil, insanlığın ortak yaşam ve barış kültürünü tehdit eden bir mikroptur. En son örneğini acı şekilde yaşadık. Bir kadına hakaret edenleri uyardığı için 17 yaşındaki Suriyeli Hamza öldürüldü. Bizim milletimiz necip bir millettir. Birilerinin pompaladığı mülteci düşmanlığı olumsuz hadiselere yol açmaktadır.

Sosyal medya düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldiğine işaret eden Karamollaoğlu, "Biz, sosyal medyada birtakım düzenlemelere ihtiyaç olabileceğini düşünüyoruz lakin ihtiyaç bahane edilerek, fikir özgürlüğünün kısıtlanmasını ve susturulmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“Libya’nın petrolüne göz dikmiş ülkeler var”

Libya’daki gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini belirten Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

Mısır'da alınan kararı da telin ediyoruz. Libya'da meşru hükümetin yanında olma noktasında alınan kararı biz bütünüyle reddetmemiştik, ama ihtiyatlı olunması gerektiğine vurgu yapmıştık. Rusya, Fransa, ABD karşımızda. Libya'ya süratle barış gelmeli, bütünlüğünü korumalı, üzerine dışarıdan kimse tahakküm uygulayamamalı. Belli ülkelerin oradaki petrolde gözü var. Biz bunu diplomatik ilişkilerle çözmeliyiz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU