Hürriyet yazarı: CHP’yi Abdullah Gül ve Ali Babacan ekibine uygun hale getirme görevi o isme mi verildi?

"İBB Genel Sekreteri'nin CHP’nin değil Gül ve Babacan ekibinin temsilcisi olduğu savunuluyor..."

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, “CHP’yi Ali Babacan ve Abdullah Gül ekibine uygun hale getirme görevinin Erdoğan Toprak’a verildiği” iddiasını taşıyan bir köşe yazısı kaleme aldı.

Bayer, bugünkü köşe yazısında CHP’nin bu hafta sonu yapılacak olan kurultayı hakkında şunları söyledi:

CHP kurultayında hedefte MYK üyeleri var. Pandemi koşullarında yapılacak olan ve üyelerin-halkın katılımına kapalı olacak CHP kurultayı tepki çekmeye devam ediyor. CHP’lilerin büyük bir kısmı bu ‘olağanüstü’ koşullarda kurultay ısrarının arkasında normal koşullarda yapılacak bir kurultayda seçilemeyecek MYK üyelerinin olduğunu düşünüyor.

“Özellikle bu kararın arkasında Oğuz Kaan Salıcı, Aykut Erdoğan, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Bülent Kuşoğlu, Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın olduğu iddia ediliyor” diyen Bayer, şunları yazdı:

CHP’deki her gelişmenin gerisinde her zamanki gibi Erdoğan Toprak’ın isminin ortaya çıkması şaşırtıcı değil. CHP’yi Ali Babacan ve Abdullah Gül ekibine uygun hale getirme görevinin de Toprak’ta odaklandığı konuşuluyor. Toprak’ın ilk adımını İBB’de genel sekreter atamasında yaptığı ileri sürülmüştü. Genel sekreterin CHP’nin değil Gül ve Babacan ekibinin temsilcisi olduğu savunuluyor... Bu bakımdan delegenin yapacağı tercih sadece CHP’nin değil Türkiye’nin de geleceğine yön verecek. Gül ve Babacan ekibinin gücü de ortaya çıkmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine geçen günlerde Can Çağlar Akın atanmıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU