"Kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edilen MHP'li Enginyurt'tan açıklama: Şerefin tavizi olmaz

Enginyurt en son fındık politikaları nedeniyle Tarım Bakanı Pakdemirli'yi eleştirmiş ve AK Partililerin kendilerini yok saydığını ileri sürmüştü

Fotoğraf: TBMM Tv

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştiren ve AK Parti'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'yi yok saydığını ileri süren Enginyurt'un MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığı iddia edilmişti.

Enginyurt, çok tartışılan açıklamasında "Tarım Bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? Biz her söze başladığımızda 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye başlıyoruz ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar" demişti.

Enginyurt, MHP lideri Bahçeli’nin teşkilatına verdiği "sosyal medya  kullanmayın" talimatını da deldi.
 

 

Disipline sevk edildikten sonra bir tweet atan Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır" ifadelerini kullandı.

"Ben gereğini yaparım"

Enginyurt Twitter'dan yaptığı yeni açıklamada, ihracın hainler, satanlar, korkaklar, arkadan vuranlar, yolda bırakanlar, dalkavuklar için kesin çözüm olduğunu ifade etti. 

"İhanet etmedim, liderimi satmadım, korkmadım, yolda bırakmadım, dalkavuk olmadım" diyen Enginyurt, "O sebepledir ki; beni ihraç edemezsiniz. Ben gereğini yaparım" ifadesini kullandı.

 


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU