HÜDA PAR: İnsanlar hala FETÖ’nün kirli hafızasına göre muamele görüyor

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Sağlam, Fetullahçı Terör Örgütü zihniyetinin devlet işleyişinden tamamen temizlenmesi gerektiğini söyledi

İshak Sağlam / Fotoğraf: HÜDA PAR Basın

Haftalık iç gündemi değerlendirme toplantısında konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yargısının geçmişte oluşturduğu ve etkilerinin halen devam eden mağduriyetlerin telafi edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Konuşmasına SGK’nın özel hastaneler kararını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Sağlam, salgın sürecinde gerekli şartları taşıyan özel sağlık kurumlarının ‘Pandemi Hastanesi’ olarak tanımlamasının devam etmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Doğu illerinde vaka sayısında patlama yaşanıyor”

SGK’nın 9 Temmuz itibariyle 30 Haziran’dan beri özel hastanelere verdiği salgın bakım ödeneğini sonlandırdığını kaydeden Sağlam, “Bu nedenle özel hastaneler de salgın öncesine dönerek Covid-19 tedavi hizmetlerinde yüksek fiyat farkını hastaya yansıtma yoluna gitmektedir. Türkiye’de normalleşme sürecine geçilmesi ile beraber Kovid-19’lu hasta sayısı da artış trendine girdi. Özellikle doğu illerimizde vaka sayısında görülen patlama, kamu yatak potansiyelinin çok üzerine çıkmıştır" dedi.

FETÖ ile hesaplaşılırken yıllardan beri devlet işleyiş ve anlayışında neden oldukları ağır tahribatın göz ardı edildiğini kaydeden Sağlam, FETÖ yargısının geçmişte oluşturduğu ve etkileri hala devam eden mağduriyetlerin telafi edilmesi gerektiğini aktardı. 

“İnsanlar kirli hafızaya göre muamele görmeye devam ediyor”

FETÖ’nün ahlaki ilkeleri hiçe sayarak hedef için her yöntemi kullandığını ve devlet kurumlarına yerleşebilmek için fişleme ve şantaj yöntemlerine başvurduğunu ifade eden Sağlam, devamında şunları söyledi:

Arşiv adı altında kirli bir devlet hafızası oluşturmuş, kendi emelleri doğrultusunda fişlediği yüzbinleri bu hafızaya kaydetmiştir. Bu yapının ihanet ve melaneti ortaya çıkmasına rağmen, insanlar bu kirli hafızaya göre muamele görmeye devam etmektedir. Bu garabet ve insanlık ayıbı bir an önce ortadan kaldırılmalı, devletin manipüle edilmiş hafızası temizlenmelidir.

“Adalet hiçbir şeye feda edilemez”

İnsan ve toplumun devletten önce geldiğini ve adaletin hiçbir şeye feda edilemeyeceğini dile getirten Sağlam, “Herkesin kendisini hukuken güvende hissettiği bir sistemi inşa etmek ve geçmişin mağduriyetlerini gidermek hükümetin en acil görevidir. FETÖ zihniyetinin devlet işleyişindeki ağır sonuçları ile yüzleşmemek; darbeci zihniyete karşı yürütülen mücadeleye gölge düşürmektedir” diye konuştu.

“Ekonominin bu kötü gidişatı bir an önce durdurulmalı”

Kapitalist sistemin elinde can çekişen sosyo-ekonomik ve politik hayatın Türkiye’yi etkisi altına aldığını ve ekonominin büyük oranda daraldığını belirten Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

Ekonominin bu kötü gidişatı bir an önce durdurulmalıdır. Ekonomi, daralma, dışa bağımlılık ve faiz girdaplarından bir an önce kurtarılmalıdır. Sağlıklı ve bağımsız ekonomiye geçilebilmesi ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasının temeli en kısa zamanda atılmalıdır. Paradan para kazanma stratejisi ekonominin temel dinamiği olmaktan çıkarılmalı, sorun üreten ekonomi politikalarından vazgeçilmelidir.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU