Afganistan'da bir kadın, anne babasını katleden iki Taliban üyesini öldürdü

Genç kadının öldürdüğü Taliban üyelerinden birinin istihbarat sorumlusu olduğu öğrenilirken, kadın ve erkek kardeşi daha güvenli bir yere taşındı

Fotoğraf: Reuters

Afganistan'da genç bir kadın, anne ve babasının bir grup Taliban üyesi tarafından öldürülmesinin ardından intikam almak için iki Taliban üyesini öldürdü.

İki Afgan yetkilisinin aktardığı bilgiye göre daha önce Cor bölgesindeki Tivara kentinde bir eve baskın düzenleyen Taliban üyeleri, kadının babasından evi terk etmesini istedi. Taliban militanları, kendilerine karşı çıkan babayı ve anneyi ateş ederek öldürdü. 

Yerel meclis üyeleri Abdulbeşir Kadiri ve Muhammed Mehdavi, bunun üzerine genç kızın evdeki silahı alarak eve baskın düzenleyen silahlı militanlara ateş ettiğini, Taliban üyesi 2 kişiyi öldürerek diğer 3'ünü yaraladığını aktardı.

Kadiri, olayda ölen Taliban üyelerinden birinin hareketin istihbarat sorumlusu olduğunu, olay sırasında silah seslerinin duyulmasının ardından bölge sakinlerinin genç kadına yardıma geldiğini ve Taliban üyelerinin kaçtığını söyledi.

Alman haber ajansı DPA'nın iki meclis üyesinden aktardığı bilgiye göre genç kadın ve erkek kardeşi evlerinden ayrılarak yetkililer tarafından daha güvenli bir yere aktarıldı.

Son bir ayda 129 sivil öldürüldü

Afganistan Ulusal Güvenlik Şurası Sözcüsü Cavid Faysal, Taliban'ın saldırılarına devam ettiğini ve sivil ölümüne neden olduğunu söyledi.

Taliban'ın son bir ay içerisinde bin 456 saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Faysal, bu saldırılar neticesinde 129 sivilin hayatını kaybettiğini, 291 sivilin yaralandığını aktardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU